amsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleindam masterdamgrachten amsterdamamsterdam stopera

Diamantmuseum en showroom

'Diamonds are a Girl's Best Friend' zong Marilyn Monroe. Breng een bezoekje aan het Coster Diamantmuseum in Amsterdam om te weten of dit klopt. Dit kleine museum toont een ware schat aan diamanten. Extra bewaking zou te kostbaar zijn; alle diamanten tentoongesteld in het museum zijn replica's. In de showroom annex verkoopruimte van het Coster Diamantmuseum zijn alle diamenten wel echt.†

Amsterdam_coster_Diamonds.jpg
Amsterdam diamantstad

In de zestiende eeuw vestigden de eerste Joodse diamantslijpers zich in Amsterdam. In de 21ste eeuw is Amsterdam nog steeds bekend om de handel in en het slijpen van diamanten. Het Coster Diamantmuseum is een klein museum met een prachtige tentoonstelling van grote en kleine diamanten. Bekijk van dichtbij de beroemde Koh-i-Noor diamant die schittert in de kroon gedragen door de Britse vorsten en vorstinnen tijdens hun kroning. Deze enorme diamant glanst en schittert precies zoals de echte die te zien is in de Tower van Londen.

TIP: Bestel een ticket voor de Royal Experience Tour en bezoek de vier 19e-eeuwse villa's van Royal Coster Diamonds met een persoonlijke gids en leer de basis van het diamantambacht.

Bestel tickets voor de Royal Experience Tour

Amsterdam_diamantmuseum-coster

Diamonds are a girl's best friend
Luister naar Marilyn Monroe die zingt: ' Diamonds are a girl's best friend'. Beslis zelf of dat klopt, terwijl je je vergaapt aan diamanten zo klein als een speldeknopje of zo groot als een tennisbal. In vitrines fonkelen diamanten als sterren aan de hemel. Ze zijn verwerkt in kronen, tiara's, broches, kettingen en oorbellen.

Rondleiding
Wanneer je genoeg hebt rondgekeken in het museum en je nu echte diamanten wilt zien, loop dan naar de showroom aangrenzend aan het museum. Ga mee met de rondleiding die je langs de verschillende stadia van het diamantslijpen voert; hoe de ruwe diamant in brokjes wordt verdeeld die daarna in facet geslepen worden. Bekijk daarna hoe deze edelstenen verwerkt zijn in halskettingen, broches, oorbellen en ringen. Wanneer al deze glans en schitter je erg hebberig hebben gemaakt, hoef je alleen maar je creditcard tevoorschijn te halen..

Amsterdam_diamant_museum.jpg
TIP: Masterclass diamantslijpen
Neem deel aan de Coster Diamond workshop en leer van de meester diamantslijper de kneepjes van het vak! Kom van een professional alles te weten over diamantslijpen. Neem plaats op de stoel van de diamantslijper en waag je, samen met een expert, aan het slijpen van een prachtige diamant! (inclusief gratis toegang tot het Diamant Museum)

Bestel hier een ticket voor de Masterclass diamantslijpen

Nog een diamantmuseum bezoeken? Ga dan naar het diamantmuseum in Praag en bekijk meteen de stad; leuk voor een stedentrip!

Adres
Diamantmuseum
Paulus Potterstraat 8
Amsterdam

Openingstijden
7 dagen per week 09.00-17.00 uur.

foto's Diamantmuseum Amsterdam, Albert van den Boomen en Marianne Crone

Amsterdam_diamantmuseum

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video