amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-winter-voc

MoCo: Modern Contemporary Museum

MoCo, Modern Contemporary Museum, in Amsterdam heeft een primeur. Het is het enige museum dat werken tentoonstelt van Banksy, bijgenaamd de kunstterrorist. Zijn werken verschijnen plotseling op bijzondere plekken zonder dat hij toestemming heeft gevraagd aan wie dan ook. Banksy is anoniem en heeft als visie dat al zijn kunst wordt gemaakt voor het publiek. Er zijn echter al verzamelaars die deze kunstwerken opkopen en bijvoorbeeld thuis ophangen. Het Moco Museum zorgt ervoor dat iedereen deze kunst mag aanschouwen door het tentoon te stellen!

Amsterdam_Moco-museum† † † ††

Kunst voor iedereen

Het Moco Museum is een boutique museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst voor het grote publiek. De kunstenaars in het museum blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan kunstenaars als Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye-openers.

Door deze behoeftevervulling spreek Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is. Naast Banksy en Warhol heeft Moco werken van Haring, JR, Kusama, Studio Irma & meer.

TIP: bestel je ticket(s) voor MoCo van tevoren online!

Bestel hier tickets voor MoCo Museum in Amsterdam

MoCo
De huidige exposities in het MoCo Museum tonen werken van Banksy, Studio Irma en Yayoi Kusama. Daarnaast zijn er de Moco Masters, met een roterende collectie en de Moco Garden, met wisselende exposities in de tuin van het museum.†

Amsterdam_Moco-museum-moderne-kunst

Banksy
Banksy is bekend en toch onbekend. Zijn streetart is controversieel en verschijnt op ongebruikelijke plaatsen in de grootste steden ter wereld. De man Banksy is weinig bekend; hij woont in Bristol in Engeland en in de beginjaren 1990 maakt hij schilderijen, muurschilderingen en tal van andere kunstwerken. In 2003 verschijnt zijn streetart voor het eerst, humoristische en vaak politiek gekleurde kunst met een boodschap. Uit deze feiten neemt men aan dat Banksy in de jaren 1970 moet zijn geboren.

Amsterdam_banksy-moco

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Banksy - Shop until You Drop

Locatie
Niet alleen de tentoonstelling is zeer de moeite waard om te bezoeken, ook de villa waar het museum gevestigd is: Villa Alsberg in 1904 ontworpen door een neef van Pierre Cuypers, bekend om zijn ontwerp van het Rijksmuseum.

Adres
MoCo, Modern Contemporary Museum
Honthorststraat 20, Amsterdam

Openingstijden
Dagelijks 09.00-21.00 uur,†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video