amsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseum

Foam - Fotografiemuseum Amsterdam

Foam – FOtografiemuseum AMsterdam – is een interessant museum aan de Keizersgracht in het centrum van de stad. Foam organiseert regelmatig tentoonstellingen met foto's van zowel bekende gevestigde als jongere, opkomende fotografen.

Amsterdam_foam_museum_1.jpg

FOAM wat te zien
De focus bij FOAM ligt op hedendaagse fotografie die vaak de samenleving weerspiegelt en uitdaagt. Zodoende toont het museum een frisse kijk op de kunstwereld. Iedereen met een camera krijgt de kans om kunstwerken te presenteren. Werken tonen vaak de provocerende kant van fotografie en geven stof tot nadenken. Het museum biedt pas afgestudeerden een ruimte waar zij hun eerste solowerk kunnen presenteren.

Koop je tickets voor het museum online dan hoef je niet in de rij te staan bij de kassa

Koop hier tickets voor FOAM

Grachtenpand
Het museum is gevestigd een oud grachtenpand. Het interieur is een mix van klassieke kenmerken en modern chroom en glas die een artistieke ambiance creëeren. Grote ramen en strakke muren zorgen ervoor dat de foto's optimaal tot hun recht komen. De exposities tonen zowel stille beelden als multimediashows. Op de bovenste verdieping van het museum is een bibliotheek met boeken over fotografie en aanverwante onderwerpen.

Amsterdam_foam_museum_2.jpg

De tentoonstellingen
Het museum wisselt de exposities regelmatig. Elke twee tot vier maanden zijn er tentoonstellingen met werken van twee of drie kunstenaars. De onderwerpen zijn divers en variëren van straat- en landschapsfotografie tot meer artistiek werk.

Workshops en magazine
FOAM verzorgt ook diverse workshops, podcasts en discussies over fotografie. Ook publiceren zij drie keer per jaar  het FOAM magazine bestemd voor een internationaal and nationaal publiek.

Amsterdam_foam_museum_3.jpg

Museum cafe en winkel
In het museum is een café en in de foyer een winkel waar het FOAM magazine, boeken met fotografiethema en posters te koop zijn.

Locatie
FOAM is gevestigd in een prachtig oud grachtenpand aan de Keizersgracht, een van de centrale grachten van Amsterdam.

Adres FOAM, Keizersgracht, 609, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m woensdag en zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur, donderdag en vrijdag tot 21.00 uur

Volgend artikel: H'ART Museum kunst te leen uit internationale musea zoals het Louvre

Vorig artikel: Straat Museum, street art in een voormalige loods

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video