amsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam

De winkel van Nijntje, het beroemdste konijntje ter wereld

De winkel van Nijntje in Amsterdam is een waar herkenningsfeest! Want wie is er niet opgegroeid met dat pluizige konijntje. In de Nijntje-winkel vind je alles wat te maken heeft met Nijntje: van boekjes tot knuffels. Ook heel veel accessoires met de beeltenis van Nijntje: tassen, babykleertjes, serviesjes, T-shirts en schoolartikelen. Nijntje is misschien wel de beroemdste boekenheld van Nederland. Zij beleeft allerlei avonturen die opgeschreven staan in de Nijntje-boeken met eenvoudige tekst en kleurrijke tekeningen.

Amsterdam_nijntje_winkel_amsterdam.jpg

Nijntje de BNer
Nijntje is een bekende Nederlander of liever gezegd een bekend Nederlands konijntje. Ze werd beroemd door de betoverende boekjes van de Nederlandse auteur Dick Bruna (1927-2017). De Nijntje Winkel in Amsterdam staat boordevol Nijntje artikelen:  boeken, dvd's, poppenwagens, loopstoeltjes, rammelaars, mokken, T-shirts, kleding, tassen en beddengoed. Een perfect winkeltje voor iedereen op zoek naar grote of kleine cadeautjes voor kinderen of kleinkinderen.

Wie is Nijntje?
Nijntje werd ‘geboren’ als Nijntje Pluis en is het geesteskind van de Nederlandse schrijver en kunstenaar Dick Bruna. Ze werd geboren in Egmond aan Zee, niet ver van Amsterdam. De zoon van Dick was aan het spelen met zijn knuffelkonijn, 'konijntje'. Vader Dick maakte een tekening van konijntje, kleedde haar in een prachtig jurkje en schreef er een verhaaltje bij:  Nijntje was geboren.

Amsterdam_nijntje_winkel.jpg

Nijntje Boeken en TV-serie
Dit boekje had zo'n succes dat Dick Bruna meer Nijntje-verhalen schreef. Elk boekje heeft een illustratie op de linkerpagina en vier rijmende regels op de tegenoverliggende pagina. Nijntje is een echt Nederlands konijntje. Ze droomt over haar eigen fiets, over een ritje door het bos en gaat daarna haar fiets schoonmaken zodat deze glanst en schittert.

Nijntje is een beroemdheid
Nijntje schittert op YouTube en Netflix. Ze heeft haar eigen musical, haar eigen website en winkel. Nijntje is zo populair dat haar verhalen in ruim veertig talen zijn vertaald. In de vertalingen heet ze Miffy, omdat 'Nijntje' een beetje moeilijk uit te spreken is voor niet-Nederlanders. Samen met de Engelse vertaalster bedacht Bruna deze naam Miffy.

Adres: Winkel van Nijntje, Scheldestraat 61, Amsterdam
Openingstijden: 10.00-18.00 uur, maandag vanaf 11.30 en zondag vanaf 12.00

Volgend artikel: Oud-Hollands Snoepwinkeltje
Vorig artikel: De Gamekeeper, voor iedereen die van gezelschapsspellen houdt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video