amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdam

Drop, oud-Hollandse snoep

Drop is niet alleen snoep voor kinderen, ook veel volwassenen kunnen niet zonder deze lekkernij. Ook is het zo dat vrouwen meer drop eten dan mannen. Het Oud-Hollandsch Snoepwinkeltje in Amsterdam heeft heel veel soorten drop om uit te kiezen.

Amsterdam_winkels-snoepWat is drop?
Drop wordt gemaakt van het sap van de zouthoutplant met toegevoegde suiker. Gelatine dient als bindmiddel. Drop is bruin van kleur. Toch zijn de meeste dropjes zwart. Dat komt omdat caramel wordt toegevoegd. Salmiak, eucalyptus, honing, zout of anijs zijn ingrediënten om drop verschilllende smaken te geven.

Soorten drop
Drop wordt onderverdeeld in zout en zoet. Beide soorten kunnen zowel hard als zacht zijn. Bekende dropsoorten zijn katjesdrop en boerderijdrop – harde zoete drop in de vorm van een kat of boerderijdieren, honingdrop – zachte drop met honingsmaak, in de vorm van een bijenkorf, muntdrop - harde anijsdrop, in de vorm van een munt, salmiakdrop – dropsoort dat een grote hoeveelheid salmiak bevat – allerlei vormen. Verder is er ook laurierdrop, met een speciale smaak die niet iedereen waardeert. Bij kriebel in de keel of keelpijn zweren veel Nederlanders bij Wybertjes en Pottertjes die vroeger Potters Linea heetten. Kortom drop is niet alleen lekker maar ook nuttig.

Adres
Het Oud-Hollandsch Snoepwinkeltje
Tweede Egelantierdwarsstraat 2
Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video