amsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumdam masterdamgrachten amsterdamgrachten amsterdam

Amsterdam De Gids

Amsterdam is sinds het einde van de middeleeuwen uitgegroeid tot een van de meest geliefde cultuursteden van de wereld. De compacte hoofdstad met zijn unieke grachtengordel en indrukwekkende architectuur nodigt veel mensen uit om de stad te bezoeken. 

Amsterdam_Boeken_Amsterdam_De_GidsAmsterdam De Gids bevat tien wandelingen door de meest interessante buurten van de hoofdstad en een complete grachtengids. De wandelingen gaan door winkelstraten, maar ook door rustige straatjes en steegjes.

Vrijwel alle belangrijke monumenten, gebouwen en historische huizen zijn in de bondige toelichtingen terug te vinden. In totaal beschrijft Amsterdam De Gids 1100 huizen en gebouwen en is rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen.

Amsterdam De Gids kan ook gebruikt worden als architectuurgids. Met behulp van het uitgebreide register zijn de monumentale (grachten)huizen en gebouwen snel te vinden. Van iedere wandeling is een kaart met ingetekende route opgenomen.

Amsterdam De Gids
Marcel Bergen & Irma Clement
Schrijverspunt, 2016
ISBN 9789087780074
€22,50

Bestel Amsterdam De Gids bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video