amsterdam-rembrandtpleinamsterdamdam masterdamgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocamsterdam stopera

Tulpen en toeristen

Op de drijvende bloemenmarkt in het centrum van Amsterdam koop je niet alleen bloemen, planten en bloembollen maar ook houten klompjes, Delfstblauwe prullaria en - hoe kan het ook anders - cannabis starterkits.

Amsterdam_bloemenmarkt.JPG
                       aan de achterkant van de bloemenmarkt is goed te zien dat alle winkels op schuiten liggen

Geschiedenis

Tussen Koningsplein, Singel en Munttoren in Amsterdam ligt de drijvende bloemenmarkt – een kaleidoscoop van kleuren, een weelde aan heerlijk ruikende bloemen. Het bijzondere aan de bloemenmarkt is dat de koopwaar ligt uitgestald op drijvende platte schuiten. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat de bloemen en planten op de bloemenmarkt dagelijks vers per boot werden aangevoerd vanuit Aalsmeer en de tuinbouwgebieden rond Amsterdam. Nog steeds is er een dagelijkse aanvoer van bloemen, maar nu over de weg met bestel- of vrachtwagen.

Bloemen
De bloemenmarkt is één grote bloemen- en plantenzee met heel veel tulpen, ook van plastic, hout en zijde, rode rozen, bonte boeketten, balkonplanten, kattengras, bloembollen, heesters, struiken, kerstbomen in december en ook koelkastmagneetjes in de vorm van tulpenvelden of klompen en andere Amsterdamse souvenirs. Overbodig te zeggen dat vrijwel elke winkel hetzelfde verkoopt als zijn buurman. Overdag wordt de bloemenmarkt overspoeld door toeristen en zo nu en dan een Amsterdammer die wijselijk zijn bloemen in de buurtwinkel koopt. Wanneer hij echter iets speciaals zoekt zoals aloë vera's voor medicinaal gebruik, dan doet hij dat op de drijvende bloemenmarkt.

Schuiten
Wanneer je door de bloemenmarkt loopt valt het helemaal niet op dat alle winkels op het water drijven. Pas wanneer je op de brug staat op het Koningsplein en de achterkanten ziet, realiseer je je dat alle winkels op boten liggen.

Adres:
Singel
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag 09.00-17.30
Zondag 11.00-17.30

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
02-09-2017

Tineke koorevaar | De dingen die er verkocht worden zijn van een slechtenkwaliteit paarse ameryllis BOLLEN ZIJN WIT JAMMER GENEPT. TWEE BONSAI BAKJES OM ZELF TE KWEKEN KOMEN GEWOON NIET OP. WEL,21 EURO UITGEGEVEN EEN BEETJE JAMMER.Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video