grachten amsterdamamsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocgrachten amsterdam

Amsterdam Noir

'Amsterdam Noir’, onder redactie van René Appel en Josh Pachter, vertelt over Amsterdam als een stad met een schaduwzijde, een rafelrand.

Amsterdam_Boeken_Amsterdam_Noir_Rene_AppelIn Amsterdam Noir staan bijdragen van Karin Amatmoekrim, René Appel en Josh Pachter, Abdelkader Benali, Michael Berg, Walter van den Berg, Hanna Bervoets, Theo Capel, Loes den Hollander, Murat Isik, Mensje van Keulen, Herman Koch, Max van Olden, Christine Otten, Anneloes Timmerije en Simon de Waal.  Amsterdam is mooi, levendig en vrijzinnig, maar menselijke emoties als hebzucht, wraak en jaloezie steken ook in deze stad de kop op, met alle gevolgen van dien.

Stuk voor stuk leggen deze schrijvers de duistere kanten van onze maatschappij bloot in een spannend en boeiend verhaal dat zich afspeelt in telkens een andere Amsterdamse buurt of wijk, van het Museumplein tot Tuindorp Oostzaan en van Osdorp tot de Watergraafsmeer.

René Appel (1945) behoort al meer dan 30 jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer – Met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd er talloze malen voor genomineerd. 

Amsterdam Noir
Rene Appel Josh Pachter
Ambo|Anthos, 2018
ISBN 9789026339172 
€ 20,00 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel Amsterdam Noir bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video