grachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stopera

Autoverzekering Amsterdam 25 procent duurder

Inwoners van Amsterdam betaalden in 2023 ongeveer 25 procent meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering. Een autoverzekering in Amsterdam kostte bijna 93 euro. Dat is een verschil van ongeveer 19 euro per maand. Amsterdammers betaalden in 2023 dus bijna 225 euro meer dan de gemiddelde Nederlander.

Ondanks dat de autoverzekering in Amsterdam duurder is dan het gemiddelde, daalde deze in 2023 met ruim 7 procent. In 2022 kostte een autoverzekering in Amsterdam ruim 100 euro per maand. Dat is in 2023 gedaald naar bijna 93 euro. Een verschil van 7 euro per maand lijkt klein, maar op jaarbasis is dat 84 euro minder dan in 2022.

Autoverzekering duurder dan gemiddelde door criminaliteit 
Dat de autoverzekering in Amsterdam zoveel duurder is dan het gemiddelde in Nederland, komt voornamelijk door de criminaliteit. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal gevallen van autovandalisme in Amsterdam is toegenomen met 22 procent. “Autoverzekeraars kijken naar het risico op schade van je regio bij het bepalen van je premie. Hoe groter de kans op schade, hoe duurder je autoverzekering”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Amsterdam_premie-autoverzekering-amsterdam

Dat een autoverzekering in Amsterdam zoveel duurder is, komt ook doordat Amsterdam de hoofdstad is. Amsterdam is een van de drukste steden in Nederland met veel verkeer. “Autoverzekeraars zien drukke regio’s als een hogere risico op schade dan rustige steden of dorpen. Dit resulteert in een hogere premie voor de autoverzekering.”, aldus Bulthuis.

Autoverzekering Amsterdam duurder dan gemiddelde Noord-Holland
Uit de cijfers van de vergelijkingssite blijkt verder dat Amsterdammers ook veel meer betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Noord-Hollander. In 2023 was de premie voor de gemiddelde Noord-Hollander bijna 73 euro per maand. Dat is 20 euro minder dan wat een Amsterdammer betaalde.

Tip! Wist je dat de premies tussen autoverzekeraars flink van elkaar verschillen? Ga daarom autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl. Zo vind je direct de autoverzekering met de laagste premie en bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar!

Amsterdam_pexels-thomas-balabaud

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video