amsterdam-grachten-winterdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam

Rondvaart door de grachten

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam is een ideale manier om een indruk van de stad te krijgen en een populaire attractie, want zo'n 3 miljoen toeristen maken jaarlijks een rondvaart. De eerste rondvaart was in 1621 toen Koningin Elisabeth Stuart van Bohemen in de stad arriveerde in een stoet van feestelijk versierde slopen en boten. Amsterdammers stonden op de kades en de bruggen om haar te verwelkomen.

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam gaat onder veel bruggen door maar niet alle 80 die de stad telt. Je ziet wel de 'brug van 15 bruggen', Blauwbrug en de Magere Brug. Wist je dat Amsterdam meer grachten heeft dan Venetië? 'Amsterdam – het Venetië van het noorden' is daarom zeer toepasselijk. 


Amsterdam_rondvaart-grachten

Rondvaarten en cruises
Er bestaan verschillende mogelijkheden om een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten: een rondvaart overdag, een avondcruise, een romantische candlelightcruise inclusief wijn, kaarsen en lekkere hapjes of een rondvaart gecombineerd met een viergangen diner. 

Tip: boek je tickets voor een rondvaart in Amsterdam van tevoren online en stap lekker op de boot.

Overzicht rondvaarten
Tiqets biedt ruim twintig verschillende rondvaarten door de grachten van Amsterdam. Bekijk het overzicht.

Bekijk hier het overzicht van rondvaarten in Amsterdam

Rondvaart van 75 minuten
Geniet van een rondvaart van 75 minuten over de grachten door het historische centrum van Amsterdam met onder andere de Magere Brug en de Gouden Bocht met de prachtige grachtenpanden.

Klik hier voor een rondvaart van 75 minuten

Avondrondvaart
Tijdens de avondrondvaart van 1,5 uur vaar je 's avonds door de prachtige grachten van Amsterdam en kan je geniten van de mooi verlichte bruggen en grachtenpanden. 

Boek hier een avondcruise met een rondvaartboot

Rondvaart van 1 uur
De rondvaart van 1 uur neemt je mee over de Amsterdamse grachten langs de vele historische plekken in het stadscentrum. 

Bestel hier tickets voor rondvaart met GPS-audioguide

Romantische dinnercruise
Geniet van een luxe avond met lekker eten tijdens een 2 uur durende rondvaart door de Amsterdamse grachten, onder het genot van een driegangenmaaltijd. 

Boek hier tickets voor een voor candlelight cruise met 3-gangendiner

Amsterdam_rondvaart-amsterdam

Honderden lampjes
Op een rondvaartboot zie je Amsterdam op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten wandelt. Kijk goed omhoog naar de prachtige, typisch Amsterdamse gevels. Wanneer je 's avonds een rondvaart maakt, is het schouwspel nog feestelijker want dan zijn de boogbruggen verlicht met honderden energiezuinige ledlampjes die veel meer licht geven dan gloeilampen. De verlichting is dus nog mooier. 

Brug van 15 bruggen
Op de plaats waar de Reguliersgracht de Herengracht kruist, zie je zes boogbruggen op een rijtje, over de Herengracht zie je er nog eens zes en rechts zie je er nog twee.

Optelsommetje
Je kunt dit ook bekijken vanaf de wal. Wanneer je staat op brug nr 31 (bruggen in Amsterdam hebben een naam of een nummer), Reguliersgracht – Herengracht, met je rug naar het Thorbeckeplein dan zie je zes bruggen, aan de linkerkant over de Herengracht nog eens zes, en rechts zie je weer twee bruggen. Dat maakt 14 in totaal, erg teleurstellend! Maar let op, de vijftiende brug is de brug waarop je staat.

Vertrekpunt van de rondvaart
Het vertrekpunt en vertrektijd zijn afhankelijk van de geboekte opties.

Amsterdam_rondvaart-grachten

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video