dam masterdamamsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdam stopera

Huis de Swaen nu Hotel Brouwer

Hotel Brouwer combineert 17-eeuwse charme met 21-eeuwse comfort. Alle acht gastenkamers hebben uitzicht op de Singel, een van de beroemde grachten in Amsterdam. Het hotel bestaat uit twee prachtig gerestaureerde grachtenpanden die onderling verbonden zijn.

Amsterdam_hotel-brouwer-amsterdam.JPGHuis de Swaen
Het grachtenpand waarin Hotel Brouwer gevestigd is, heeft een lange geschiedenis. Het pand stond in de zeventiende eeuw bekend als Huis de Swaen, een heel toepasselijke naam omdat Meneer Swaen zeekapitein was en adjudant van Michiel Adriaanszoon de Ruijter. Swaen hield kantoor op de benedenverdieping van het pand aan de Singel. Zijn woonhuis was op de eerste verdieping en de bovenste verdiepingen werden als opslagplaats gebruikt. Na een verbouwing in de negentiende eeuw stond het pand bekend als Hotel het Blauwe Kruis; een hotel voor geheelonthouders.

Hotel Brouwer
De grootvader van de huidige eigenaar kocht begin twintigste eeuw het Hotel het Blauwe Kruis. Hij renoveerde de twintig kamers en elke kamer kreeg stromend water, heel modern in die dagen. Hij verving ook de flinterdunne muren zodat snurkers de gasten in de kamer ernaast niet meer stoorden.

De kamers
In het opnieuw gerenoveerde Hotel Brouwer zijn nu acht gastenkamers met elk een eigen badkamer. Geen van de kamers heeft hetzelfde formaat. Alle kamers zijn vernoemd naar beroemde Nederlandse schilders: Van Gogh, Vermeer, Escher, Frans Hals, Rembrandt, Mesdag, Breitner and Mondriaan. De Escherkamer is de grootste en heeft een douche, bad en twee wastafels. De Van Goghkamer is de kleinste maar heeft wel de meeste ramen.

Adres:
Hotel Brouwer
Singel 83
Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video