amsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtplein

De 9 Straatjes: van fashion tot vintage

Winkelen in Amsterdam doe je in 'De 9 Straatjes'. Negen straatjes met een charmante diversiteit aan winkels midden in de historische grachtengordel van Amsterdam – van tandenborstels tot antieke prenten, van vintage en tweedehandskleding tot hippe mode en couture. De Negen Straatjes, op en top Amsterdam, de favoriete winkelbuurt van Amsterdammers met heel veel exclusieve winkels. Hier moet je zijn wanneer je genoeg hebt van de grote winkelketens want shoppen doe je in de Negen Straatjes, in hartje Amsterdam. 

Amsterdam_de-negen-straatjes.jpg

Waar zijn de 9 S
traatjes?
De Negen Straatjes is de verzamelnaam voor negen dwarssstraatjes die de Heren- Keizer- en Prinsengracht met elkaar verbinden – Berenstraat, Gasthuismolensteeg, Hartenstraat, Huidenstraat, Oude Spiegelstraat, Reestraat, Runstraat, Wijde Heisteeg en Wolvenstraat. 
Amsterdam_negen-straatjes

Wat doe je in de 9 straatjes?
Hier vind je vintage, tweedehands, alternatieve mode en gespecialiseerde themawinkeltjes. In De 9 Straatjes vind je geen winkelketens maar legio kleine originele winkeltjes. Trek er ten minste een hele middag voor uit wanneer je alle winkeltjes wilt bezoeken.

Amsterdam_negen-straatjes

Waar ga je shoppen in de 9 straatjes?
Een kleine selectie van leuke winkels. De Glaswerkplaats, Berenstraat 41, winkel, atelier en werkplaats voor unieke manchetknopen, ringen en kunstvoorwerpen van glas. Marlies Dekkers, Berenstraat 18, voor hippe, sexy en verleidelijke lingerie van bikinitopjes tot hempjes. Laura Dols, Wolvenstraat 7, voor vintage galajurken, avondkleding, tassen en schoenen. Juffrouw Jansen, Reestraat 26, voor dat leuke zwarte jurkje en en schoenen die erbij passen.

Amsterdam_negen-straatjes-reestraat

Wanneer ga je naar de 9 straatjes?
De meeste winkels in De 9 Straatjes zijn open van 11.00 tot 18.00 of 19.00 uur. De meeste winkels zijn op zondag open en dan van 12.00 tot 17.00 of 18.00 uur. Een aantal winkels zijn op maandag gesloten.

foto's Albert van den Boomen en Marianne Crone 

Amsterdam_negen-straatjes

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video