dam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdam

Shopping in Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat

Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk behoren tot de hipste winkelstraten van Amsterdam. Naast kledingzaken, schoenwinkels en vintagezaakjes, herbergt deze gezellige buurtwinkelstraat ook eettentjes, koffiebarretjes en restaurantjes. Rond je dagje shoppen af bij een van de vele eetgelegenheden of met een bezoekje aan het intieme filmtheater The Movies en ga daarna bar-hoppen.

Amsterdam_Haarlemmerdijk_1.JPG                                                  Filmtheater The Movies

Shoppen in de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk is een echte aanrader. Hier vind je veel kleine winkels met zoveel leuke dingen dat je niet weet waar te beginnen – mode, speelgoed, sieraden, cadeaus, delicatessen en de oudste bioscoop van Amsterdam - The Movies. Er zijn meer dan 200 winkels. Het duurt dus wel even tot je ze allemaal bekeken hebt.

Haarlemmerdijk
Voor exclusieve mode maar vooral ook sieraden en accessoires ga je naar Claudia (Haarlemmerdijk 142). Een lekker croissantje koop je bij Bakkerij Mediterrane die overigens ook broden en broodjes heeft die je de Middellandse Zee-landen doen denken. (Haarlemmerdijk 184). De lekkerste pizza's die de pizzabakker zelf ook eet. Betere aanbeveling is er niet! (Haarlemmerdijk 128). Zin in een avondje op de bank met je vriend(in) partner en een DVD? Loop dan even langs bij The Silver Screen, waar je een uitgebreide DVD collectie vindt met heel vriendelijke prijzen (Haarlemmerdijk 94).

Amsterdam_haarlemmerdijk_2.JPG                  Goede pizza behoeft geen krans

Haarlemmerstraat
Lekker Thais eten bij Thai & Co. Echte aanrader zijn de Thaise viskoekjes (Haarlemmerstraat 54). Ben je tussen de 25 en 50 jaar en houd je van natuurlijke materialen en kleding die lekker zit en nooit verveeld? Stap dan binnen bij Zilch, ook voor XXL (Haarlemmerstraat 1). Ga altijd shoppen met een volle maag. Ontbijt bij Barney's Brasserie met pannenkoeken of omeletten of als lunchhapje een Barney's burger. Barney's zit op nummer 98. Bruin cafe De Blauwe Druif op nummer 91 voor een klein hapje, Toscana op nummer 130 voor pizza's en chocola in alle soorten en maten vind je bij Unlimited Delicious op nummer 122. Omkomen van de honger is onmogelijk in de Haarlemmerstraat...

Gevels
Focus niet alleen op de winkels en de etalages. Kijk ook zo nu en dan omhoog naar prachtige klokgevels en Art Nouveau versieringen.

Openingstijden verschillen per winkel maar zijn in het algemeen van maandag t/m zaterdag van 09.00-18.00.

Amsterdam_haarlemmerdijk_3.JPG

Photo credit Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video