amsterdamamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-voc

Shoppen in de Kalverstraat

De Kalverstraat is zonder twijfel Amsterdams populairste winkelstraat. Deze straat loopt van de Dam naar de Bloemenmarkt en het is er altijd druk en gezellig. Zaterdagmiddag is de drukste tijd. Maandag- en dinsdagochtend heb je de Kalverstraat bijna voor jezelf.

Amsterdam_kalverstraat-amsterdam.jpg

Geschiedenis van de Kalverstraat

De Kalverstraat is één van de oudste straten in Amsterdam en begon zo'n 600 jaar geleden als ossen- en kalverenmarkt. Toen de veemarkt verdween, werd de Kalverstraat al gauw een winkelstraat. Tegenwoordig vind je hier nationale en internationale ketens en is de Kalverstraat een van de bekendste winkelstraten in Amsterdam.

Amsterdam_Kalverstraat

Shoppen in de Kalverstraat
De Kalverstraat staat bol van de koopjes. Kenners gaan rechtstreeks naar Hennes & Mauritz oftewel H&M op nr 125. Loop even binnen bij Bazar Souvenirwinkel op nr 156 voor geinige en grappige Nederlandse souveniertjes want een Van Gogh-poster of Delftsblauwe klompjes zijn leuke hebbedingetjes. Neem een kijkje in de Experience Room van Rituals op nr 73. Je vindt hier nieuwe producten en mini-exposities. Geox op nr 206 is een leuk adres voor schoenenliefhebbers en ben je dat niet, ga dan toch even naar binnen want de winkel lijkt meer op een kunstgalerie dan een schoenenwinkel.

In de Kalverstraat vind je natuurlijk ook de bekende ketens als Blokker, Hema en V&D. Stap binnen bij Jamin op nr 39 voor heerlijke kersenbonbons en rumbonen. Ben je op zoek naar Engelse boeken en tijdschriften, the New English Bookstore op nr 223 heeft een overweldigende keuze.

Amsterdam_Kalverstraat-winkelen

Eten in de Kalverstraat
Bakker Bart op nr 197 heeft belegde broodjes, croissants en saucijzenbroodjes, lekker bij een kopje koffie. Café Luna op nr 96 serveert smakkelijke ontbijtjes. En op nr 45 zit McDonalds wanneer je naar een hamburger snakt... 

Openingstijden Kalverstraat
Maandag 11.00 -18.30
Dinsdag - zaterdag 10.00 – 18.30
Donderdag 10.00 – 21.00
Zondag 11.00 – 18.30

Let op: er zijn een aantal winkels die al om 18:00 uur sluiten.

foto's Albert van den Boomen en Marianne Crone

Amsterdam_Kalverstraat-winkelen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video