dam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdamgrachten amsterdam

Winkelen in Chinatown

Zeedijk, een straat midden in Chinatown, aan de rand van de rosse buurt van Amsterdam is tegenwoordig een gezellige winkelstraat met volop leuke winkeltjes, cafes en restaurants en zelfs een boeddhistische tempel. Wanneer je van Chinees eten en van Chinese spulletjes houdt, moet je op de Zeedijk zijn.

Amsterdam_zeedijk-amsterdam.jpg

Wanneer je over de Zeedijk loopt, lijkt het wel alsof je in China bent. Zelfs de straatnaambordjes zijn zowel in het Nederlands als in het Chinees. Je vindt hier volop Indonesische toko's en Aziatiasche winkels en restaurantjes.

Winkelsen restaurants
Loop vooral even binnen bij Toko Dun Yong, Zeedijk 83. Hier vind je zes etages met Aziatiasche producten van keukenartikelen tot porcelein.

Als je een beetje trek hebt gekregen, strijk je even neer bij†Bbrood, een verse bakker met overheerlijke broodjes en gratis WiFi.

Voor Peking Duck ga je naar Nam Kee Cinatown, Zeedijk 113, de authentieke Aziatische smaak is net zo echt als de rosse buurt.

Loop even door naar Zeedijk 143, Cafe Latei, voor heerlijke soep en dikbelegde broodjes. Wanneer de tafels en de stoelen je aanstaan, kun je ze kopen en meenemen want dit cafe is ingericht met tweedehands spulletjes die allemaal te koop zijn.

Als je op zoek bent naar een grappig cadeau, loop dan even binnen bij Outland, Zeedijk 22, voor een stukje zeep aan een koord, Space Invaders sticker box of misschien liever een doosje Emergency Google Eyes...

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video