grachten amsterdamamsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stopera

Chic in de P.C. Hooftstraat

In de P.C. Hooftstraat ga je shoppen voor grote merken in chique winkels in de duurste winkelstraat van Amsterdam en heel Nederland. De P.C. Hooftstraat ligt tussen het Museumplein en het Leidseplein – hier kun je ook VIP-spotten.

Amsterdam_pc-hooftstraat-amsterdam.jpg

Geschiedenis

De P.C. Hooftstraat als luxe winkelstraat is vrij recent. Aanvankelijk waren er alleen maar buurtwinkels maar dat veranderde in de jaren 1970. Luxe winkels uit de Kalverstraat verhuisden naar de P.C. Hooftstraat omdat de Kalverstraat aan het verloederen was. De buurtwinkels in de P.C. Hooft, zoals de slager, de bakker, de boekhandel, moesten wijken voor luxe, internationale ketens. Het gevolg was dat de huren stegen en zelfstandigen uit de straat wegtrokken.

Amsterdam_pc-hooftstraat

Pieter Cornelis Hooft
De P.C. Hooftstraat is vernoemd naar de zestiende-eeuwse schrijver en dichter Pieter Cornelis Hooft. Hij was de zoon van de burgemeester van Amsterdam en van jongsafaan geinteresseerd in kunst en literatuur. Hooft wordt gezien als een van de grondleggers van de literaire cultuur in Nederland.

Amsterdam_pc-hooftstraat

De P.C.
Wat zijn de kleuren voor het najaar, is bont weer in of is die ketting met glanzende steentjes te veel bling-bling? Loop door de P.C. Hooftstraat en je bent weer helemaal op de hoogte van de laatste trends. Flagshipstore Louis Vuitton is vooral bekend om zijn bruin-geruite tassen en koffers. Houd je niet zo van reizen, kijk dan even op de ready-to-wear- of schoenenafdeling. Een heerlijke geur komt je tegemoet wanneer je de Chanelwinkel naar binnenloopt. Je vindt hier niet alleen geurtjes maar ook cosmetica en heel draagbare mode. De P.C. Hooft staat bol van merken en merkkleding. En is je beurs wat aan de krappe kant ga dan shoppen bij ICI Paris, Douglas, Marccain of Max Mara. Want gezien worden in de P.C. is misschien wel belangrijker dan de P.C. te zien.

Amsterdam_pc-hooftstraat

VIP-spotten
Behalve winkels zijn er in de P.C. Hooftstraat ook een aantal luxe appartementen bewoond door prominente Nederlanders. VIP-spotten doe je dan ook in de P.C.

foto's Albert van den Bommen, Harry-nl en Nieuws uit Amsterdam op Flickr

Amsterdam_pc-hooftstraat

Shoppen in de P.C. Hooftstraat

P.C. Hooftstraat, of simpel de P.C., de meest prestigieuze winkelstraten van Amsterdam en heel Nederland. Hier ga shoppen om gezien te worden, niet zozeer om iets te kopen.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
21-11-2015

Marcel | Of ietsjes verderop zit de rustige Maasstraat vol met speciaal zaken! Zoals bijvoorbeeld herenmode bij https://heerenzaak.nl .Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video