grachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdamdam masterdam

Winkelcentrum Kalvertoren in hartje Amsterdam

Kalvertoren is een bescheiden winkelcentrum in hartje Amsterdam. Twee verdiepingen met bekende en minder bekende winkels – waaronder natuurlijk de HEMA en V&D maar ook 7Camice, Goto en Belgische bonbons koop je natuurlijk bij Leonidas.

Amsterdam_kalvertoren_shoppingcenter.JPG

Architectuur

De locatie van dit moderne winkelcentrum is uniek omdat er in de binnenstad van Amsterdam vrijwel geen nieuwbouw mogelijk is. Het shoppingcenter werd gebouwd in 1994-1995 en trok toen veel aandacht vanwege de moderne architectuur – veel glas en staal. Nu, anno een-en-twintigste eeuw is het gebouw minder spectaculair maar architectonisch nog steeds interessant.

Winkels
Stap binnen bij 7Camicie voor overhemden in de maten S tot XXXXL of voor die speciale manchetknopen. Jassen, tassen en jurkjes, Mango heeft ze in alle formaten, maten en kleuren. Zwitsers precisiewerk in de Swatch store op de eerste verdieping - de collectie is steeds verrassend en altijd geliefd. Vrijwel iedereen kent Parfumerie Douglas voor de heerlijkste geurtjes en voordelige cosmetica.

Blue
Wanneer je genoeg hebt van het shoppen, de vele mensen en toeristen, neem dan de lift naar de bovenste etage van de Kalvertoren naar Blue, een oase van rust. Hier kun je uitrusten en energie opdoen voor nog meer shoppen en de bonus is een prachtig uitzicht over Amsterdam! Kom hier op donderdagavond wanneer de winkels en Blue open zijn tot 21.00 uur. Amsterdam met twinkelende lichtjes in de avondschemer is adembenemend. Een Duvel met bitterballen of een glaasje Chardonnay met auberginekaviaar op toast smaken heerlijk op deze hoogte.

Adres
Kalvertoren Shoppingcenter
Singel 457
Amsterdam
De Kalvertoren heeft ook twee ingangen in de Kalverstraat en een aan de Heiligeweg.

Openingstijden
Maandag 11.00-18.00
Dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag 10.00-18.00
Donderdag 10.00-21.00
Zondag 12.00-18.30 

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video