amsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdam

Winkelen in het postkantoor

Magna Plaza is winkelen in het hoofdpostkantoor van Amsterdam. Pakketjes kun je hier niet versturen want het postkantoor is verleden tijd. Magna Plaza is een paradijs voor iedereen die van shoppen houdt.

Amsterdam_magna-plaza.jpg

Van postkantoor tot shoppingcenter

Het Amsterdame shoppingcenter Magna Plaza is gevestigd in het voormalige hoofdpostkantoor van de hoofdstad dat gebouwd werd in de periode 1895 tot 1899. Het imposante gebouw is een architectonisch juweeltje, opgetrokken in neo-gotische en neo-renaissance stijl en staat op de monumentenlijst. Na een grote renovatie opende in 1992 Magna Plaza winkelcentrum in het gebouw van het voormalige postkantoor. Ben je niet zo'n shopper? Loop dan toch even binnen om het prachtige interieur te bewonderen.

Winkels in Magna Plaza
Op de begane grond vind je Gsus Sindustries, een Nederlands label dat al meer dan twintig jaar lang een buitenbeentje is – status en 'hoe het hoort' zijn onbelangrijk. Verder zijn hier Mango, America Today en van Dalen, drie zaken die hier sinds de opening zitten. Voor jeans en casuals ga je naar MCS We the People. Voor een origineel cadeautje loop je binnen bij Cheese & More – kaas uit eigen productie gemaakt van koeien-, geiten- of schapenmelk. Next Story op de eerste verdieping verkoopt schoenen van Walk the Park, handtassen van Voi en sieraden van Rindu. En ook op deze verdieping Lacoste en Cavallaro Napoli.

Adres:
Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag 11.00-19.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 10.00-19.00 uur
Donderdag 10.00-21.00 uur
Zondag 12.00-19.00 uur

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video