amsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rembrandtpleindam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseum

Grachten, musea en shoppen

Grachten, grachtengevels, Kalverstraat, Damrak, walletjes, gezellige café's, de Jordaan; dit is Amsterdam Centrum in een notendop. 

Amsterdam_terrasje-aan-de-gracht.jpg

Amsterdam centrum

Als je aan het centrum van Amsterdam denkt, is waarchijnlijk het eerste wat in je opkomt; toeristen op de Dam, schuifelende mensen op de Walletjes en shoppen in de Kalverstraat. Zeker drie van Amsterdams hoogtepunten, maar er is nog veel meer!

Musea en grachten
Wandel langs de grachten, sta op bruggen en kijk naar de rondvaartboten die passeren. Kijk altijd omhoog want de mooiste details van de statige panden zijn de prachtig bewerkte gevels. Wil je een grachtenhuis van binnen zien? Breng dan een bezoek aan Museum van Loon, Museum Willet-Holthuysen of Tassenmuseum Hendrikje. Wil je een schuilkerk zien, ga dan naar Museum Ons Lieve Heer op Solder.

Shoppen
Het centrum van Amsterdam is een en al winkelgenot. Lekker rondstruinen op de Noordermarkt, dwalen door de 9 Straatjes, met zoveel winkels dat één dag niet genoeg is. Bloemen kopen of alleen maar kijken op de Bloemenmarkt. Heb je geen zin in veel toeristen, mijd dan de Kalverstraat en ga winkelen in de Haarlemmerstraat.

Terrasjes
Overal langs de grachten zijn gezellige terrasjes en cafe's. Om de speciale Amsterdamse sfeer te proeven ga je naar de Jordaan. Chinees eten doe je op de Zeedijk en na afloop kun je de enige Boeddhistische Tempel van Amsterdam bezoeken.

foto Marianne Crone  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video