grachten amsterdamdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winter

Dit zijn de 4 leukste wijken van Amsterdam

Amsterdam beschikt als stad over veel cultuur, geschiedenis en architectuur. De stad is verdeeld in verschillende unieke wijken, elk met zijn eigen karakter en charme. In dit artikel lichten we vier van de meest populaire en levendige wijken van Amsterdam uit: De Pijp, De Jordaan, Oud-West, en De Grachtengordel. Op deze manier zul je het leukste van Amsterdam kunnen ontdekken tijdens je stedentrip.

De Pijp 
De eerste wijk die als een van de leukste wordt beschouwd in Amsterdam is de Pijp. Deze wijk staat bekend om het feit dat het vroeger een volksbuurt was, maar inmiddels is het juist een van de meest trendy plekken van Amsterdam. Het barst hier van de restaurants, cafés en galerijen. Als toerist kun je hier veel verschillende activiteiten doen, zoals ronddwalen door de karakteristieke straten. Deze buurt is tevens wat rustiger dan het centrum, waardoor je meer van de stad kunt genieten. Het is dan ook geen wonder dat zoveel mensen via partijen als Kijck een huis in deze buurt willen huren of kopen.

De Jordaan
De Jordaan is een andere populaire wijk van Amsterdam. Het staat bekend om zijn pittoreske grachten, smalle straatjes en historische huizen. Deze wijk straalt een bijzondere, bijna dorpse sfeer uit, wat het een favoriete bestemming maakt voor zowel toeristen als locals. Het is gemakkelijk om verliefd te worden op de Jordaan, met zijn diverse aanbod aan boetiekwinkels, kunstgalerijen, gezellige cafés en restaurants. Het biedt ook een scala aan culturele attracties. Met zijn levendige markten is er altijd iets te doen in de Jordaan. Het is een onmisbaar onderdeel van je bezoek aan Amsterdam.

Amsterdam_Amsterdam-wijken
Oud-West
Oud-West is een levendige en veelzijdige buurt in Amsterdam. Deze wijk is rijk aan cultuur en heeft een ruim aanbod aan winkels, restaurants, en bars, waardoor het de perfecte plek is om te verkennen en te genieten van de lokale sfeer. De Ten Katemarkt is een van de hoogtepunten van Oud-West, waar je verse producten, bloemen, en een verscheidenheid aan straatvoedsel kunt vinden. Daarnaast bevat de wijk ook het bekende De Hallen, een gerenoveerde tram depot die nu dienst doet als een trendy foodhall met verschillende eetgelegenheden en bioscoop. Oud-West is een onmisbare stop op elke tour door Amsterdam.

De Grachtengordel
De Grachtengordel, bekend om zijn iconische grachten en historische gebouwen, is een van de meest schilderachtige wijken van Amsterdam. Hier vind je de beroemde drie grachten, namelijk de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De Grachtengordel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een geweldige plek om te wandelen, de architectuur te bewonderen en de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. Gevuld met boetiekjes, galeries, restaurants en historische bezienswaardigheden, is het een must voor iedereen die Amsterdam bezoekt.

Amsterdam_woningen

(foto's Albert van den Boomen)

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video