amsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtplein

Schaatsen in Amsterdam

Wie wil dat niet? Schaatsen op de de Amsterdamse grachten, op natuurijs. Helaas komt dit slechts zelden voor, met een gemiddelde van één op de tien jaar. Niet getreurd want schaatsen kan in Amsterdam ook op kunstijs.

Amsterdam_ijsbaan_amsterdam.JPG

Januari en februari met een gemiddelde van 0 °C zijn de koudste maanden van het jaar in Amsterdam en met de meeste kans op natuurijs. Wanneer vier dagen achter elkaar de temperatuur onder -4 ˚C is, wordt op sommige grachten het waterverkeer stilgelegd zodat de gracht kan dichtvriezen. Dit gebeurt niet zo vaak maar gelukkig zijn er kunstijsbanen in Amsterdam.

IJsbaan op het Museumplein
Prachtige, grote schaatsbaan op het Museumplein met het Rijksmuseum als achtergrond. Veel toeristen proberen hier hun eerste rondje te trekken met soms wisselend succes. Altijd leuk om naar te kijken. Je kunt hier vrij schaatsen maar ook les nemen met je eigen schaatsen of gehuurde.

IJsbaan op het Leidseplein
Mooie ijsbaan met eromheen gezellige kerstkraampjes, een oliebollenkraam en mooi verlichte bomen. Geen eigen schaatsen? Ze zijn hier te huur.

IJsbaan Westergasfabriek
Hier zul je geen kou lijden want dit is een overdekte ijsbaan, overdag meestal voor kinderen en 's avonds voor volwassenen. De huis-dj's draaien muziek die speciaal past bij dit winterse tafereel. Je schaatst hier op eigen of gehuurde schaatsen, maar niet op noren.

Openingstijden
De ijsbanen gaan half november open en sluiten eind januari. Entree is €3 en schaatsen huur je voor €5.  

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video