amsterdam stoperadam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocgrachten amsterdam

Wanneer naar Amsterdam?

Lente, zomer of winter, wanneer is Amsterdam op zijn best? Wat is de ideale tijd voor een dagje of weekendje Amsterdam? Wanneer heb je de meeste kans op zon en wanneer regent het (bijna) niet?

Amsterdam_weer_in_amsterdam.JPGAmsterdam is een geliefde bestemming voor dagjesmensen, voor een weekendje-weg en voor toeristen uit het buitenland. De beste periode voor een bezoek aan Amsterdam is van mei tot oktober. November en begin december zijn rustige maanden, ook hotelprijzen zijn dan ietsje lager. Januari en februari zijn de koudste maanden en december en januari de natste.

De beste maand voor een bezoek aan Amsterdam:

Bierdrinkers - januari
De dagen zijn kort, er is kans op sneeuw, er is weinig zon en de beste plek is achter een biertje in een bruin cafe.

Gevelspotters – maart
De grachtenhuizen gaan nog niet verscholen achter de bladeren van de bomen. Nu is de maand om foto's te maken van de gevels.

Oranjefans – april
Amsterdam tooit zich in oranje en feestsfeer op 27 april; Koningsdag. Sla je slag op de vrijmarkt en luister naar het Koningsdagconcert.

Podiumkunstliefhebbers – juni
Holland Festival een mengeling van gevestigde en aankomende artiesten.

Fashionista's – oktober
Fashion Days met merkkleding voor uitverkoopprijs.

Oliebollenliefhebbers – december
Oliebollenkramen op het Leidseplein, Koningsplein en op de buurtmarkten. Meer info over het klimaat in Amsterdam vind je op Klimaatinfo. 

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video