grachten amsterdamamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdam stopera

Amsterdam tulpenstad

Amsterdam Tulpenstad. Loop de tulpenroute, een kleurrijk spektakel van duizenden tulpen. Een gids met de tulpenroute is gratis verkrijgbaar bij verschillende musea en hotels in Amsterdam. Het tulpenfestival is de hele maand april.

Amsterdam_tulp_in_amsterdam.jpg

Tulpenwandeling
van 1 - 30 april

Tulpen uit Amsterdam
'Als de lente komt, dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam'. Bijna iedereen kent dit lied. Veel buitenlanders komen naar Nederland voor de tulpen en gaan dan naar de Keukenhof. Dat hoeft nu niet meer want het tulpenfestival zet de tulp centraal in het straatbeeld van Amsterdam zodat iedereen, toeristen, dagjesmensen en Amsterdammers van honderduizenden bontgekleurde tulpen kunnen genieten.

Tulpenstad
Amsterdam tulpenstad is afgekeken van Istanbul waar elk jaar evenveel tulpen geplant worden als er inwoners zijn: 14 miljoen. In de herfst werden in Amsterdam 423.000 tulpenbollen geplant en nog eens 116.000 bollen in potten. Dat geeft een mooi aantal. Het streven is om in de komende jaren dit festival uit te breiden zodat er ook in Amsterdam evenveel tulpen bloeien als er inwoners zijn. De stad heeft 820.000 inwoners. Behalve de gemeente Amsterdam leveren ook het Rijksmuseum, Artis, de Hermitage, het Filmmuseum, de zuidas en andere een bijdrage aan het festival.

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video