amsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdam

Slapen aan de Prinsengracht

Overnachten in hartje Amsterdam, vlakbij het Leidseplein. Dat is de droom van iedereen die Amsterdam bezoekt. Een nachtje in Seven One Seven is slapen in een grachtenpand zonder zo'n pand te bezitten.


Amsterdam_prinsengracht-717.JPG
                    Alleen de statige ingang toont dat Prinsengracht 717 geen gewoon woonhuis is

Het grachtenpand

Hotel 717 aan de Prinsengracht is een prachtig voorbeeld van grachtenarchitectuur. Jarenlang woonde hier een welgestelde suikerhandelaar die in het begin van de negentiende eeuw een voorhuis liet bouwen vóór het zeventiende-eeuwse achterhuis. Het achterhuis diende als suikermolen en was voor de opslag. Hijzelf ging in het nieuwe voorhuis wonen en toonde zo aan vrienden en kennissen hoe rijk hij was.

De suites
Het chique guesthouse telt acht vorstelijke suites, allemaal in een eigen luxueuze stijl. De suites zijn vernoemd naar beroemdheden zoals Dickens, Picasso en Schubert en maar liefst 50 m2. Overbodig te vermelden dat het hier aan niets ontbreekt. Twee suites hebben uitzicht over de Prinsengracht, de andere liggen aan de achterkant en kijken uit over een binnenhof. WiFi, tv, dvd, anti-allergisch kussen en een bad en inloop-regendouche maken een verblijf bijzonder aangenaam.

Adres:
Hotel Seven One Seven
Prinsengracht 717
Amsterdam

Boek dit hotel via booking.com 

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video