grachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winterdam masterdam

De Balie

De Balie is het podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur aan het Leidseplein in Amsterdam. In dertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten en (kunst)projecten.

Als kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën is het dé plek in Amsterdam waar kunstenaars, politici, denkers, opinieleiders, wetenschappers en publiek elkaar ontmoeten en commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving. De Balie heeft een eigen, vaste redactie van professionele programmamakers. Daarnaast vertoond De Balie dagelijks films en wordt er op vrijdag- en zaterdagavond gedanst tijdens De Balie Draait, met elke week wisselende dj´s. Uiteraard met mixjes tegen vriendelijke prijzen.

Amsterdam_Balie
 
Café en restaurant
Het grand café en het restaurant zijn een integraal onderdeel van De Balie en dragen in sterke mate bij aan de laagdrempelige en culturele ontmoetingsplek die De Balie is. De menukaart van het restaurant biedt mooie, huisgemaakte gerechten voor een betaalbare prijs.

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Amsterdam_Balie

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video