amsterdam-winter-vocamsterdam stoperadam masterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdam

Paleis van de Weemoed

Paleis van de Weemoed, theater-restaurant, betekent romantisch dineren in de Rosse buurt in hartje Amsterdam. De sfeer doet denken aan Berlijn in de film Cabaret, maar ook aan Moulin Rouge in Parijs, maar wel een mini versie.

Amsterdam_paleis_van_de_weemoed_in_ams.JPGNostalgie
Art Deco interieur, zacht kaarslicht, ronde tafels voor zes, prachtig gedekt. Dinnershow, cabaret variete, hoe je het ook will noemen, je waant je in het Berlijn van de jaren 1920 en 1930. Vrijdag- en zaterdagavond is dinnershowavond; een variete show - muziek, theater, burlesque – en een driegangenmenu.

De kaart is uitgebreid en de keuken is met name Frans. Een heel speciaal voorgerecht is gestoofde kalfswang, neem daarna parelhoen met gepofte knoflook en geserveerd in een whiskeysaus. Het dessert is om te zoenen; ijs met boerenjongens.

Het repertoire
Chansons in nachtclubsfeer van de 'roaring twenties', meedeiners, soms een beetje pikant, Duitse schlagers op geheel eigen manier vertolkt, jazz met een dosis humor, het sleutelwoord is muziek, theater en comedie en een vleugje Folies Bergère.

En natuurlijk is er gratis WiFi maar wie heeft dat nu nodig met deze wervelende show...

Adres
Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15
Amsterdam

Reservering
De dinnershow is populair en reserving is verplicht. Arriveer voor de dinnershow tussen 19.00 en 19.30 uur, de show begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Op woensdag, donderdag en zondag is het restaurant open vanaf 17.30 uur.

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video