grachten amsterdamamsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseum

Liefdesslotjes in Amsterdam

Honderden liefdesslotjes in Amsterdam ľ geen brug in de stad ontkomt er aan. Verliefde stelletjes bezegelen hun liefde en weer komt er een slotje bij op een van de bruggen over een Amsterdamse gracht. Het loopt een beetje uit de hand en er zijn teveel slotjes en dat is niet goed voor de bruggen.á╔Únáslotje is niet te zwaar voor een brug maar honderden slotjes zijn dat wel.

Amsterdam_liefdesslotjes.jpg

Liefdesslotjes

De liefdesslotjes in Amsterdam hangen overal. De Staalmeestersbrug, de Magere Brug en de bruggen bij de Kloveniersburgwal en de Oudezijds Voorburgwal; de bruggen hangen vol. Dat betekent kassa voor de toeristenwinkels in de buurt van deze bruggen. Welk verliefd stelletje stopt nou een slotje in zijn bagage voor het geval dat ze romantisch willen doen? Dus maar gauw eentje gekocht.

Niet populair
Veel Amsterdammers hebben het niet zo op liefdesslotjes. In het verleden zijn de slotjes op een aantal bruggen al eens groen gespoten en de namen van de 'lovers' waren niet meer te lezen. 'Nou ja' was het commentaar van een buurtbewoner, 'misschien zijn ze al lang uit elkaar'. De slotjes worden soms illegaal verwijderd want elke kilo ijzer is een paar euro waard.

Amsterdam_Amsterdam_2016_070.jpg

Bevrijd van liefdesslotjes
╔Únáliefdesslotje weegt niets, maar honderden slotjes wegen veel. Aangezien de trossen liefdesslotjes aan de Staalmeestersbrug maar bleven groeien, heeft de Gemeente Amsterdam ingegrepen. De slotjes zijn weggehaald want de draagkracht van de brug is beperkt. De slotjes worden niet eerbiedloos weggegooid maar zullen te zijner tijd een mooie bestemming krijgen. Amsterdam is overigens niet de enige stad waar liefdesslotjes verwijderd werden ook de relingen van de beroemde Pont des Arts in Parijs zijn bevrijd van slotjes.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video