amsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdam

Top 10 voor een weekend in Amsterdam

Een weekend in Amsterdam en je wil zo veel mogelijk zien? Waar moet je beginnen en wat moet je het eerste gaan zien? Een moeilijke opgave want er is zoveel te doen en te zien! Fashionista's brengen een bezoekje aan het winkelgebied de 9-straatjes en de P.C. Hooftstraat, museumliefhebbers gaan naar het Rijksmuseum of het Stedelijk Museum. Het Cannabismuseum geeft een mooi overzicht van het gebruik van hennep. Ga tenslotte naar de pannenkoekenboot voor spekpannenkoeken met stroop.

Amsterdam_terrasje_amsterdam.JPG

Begin je op de Dam of liever op het Museumplein, of toch maar shoppen in de Negen Straatjes? Urenlang op een terrasje aan een gracht zitten is ook een mogelijkheid.

De redactie van Amsterdam-Nu zet 10 hoogtepunten van Amsterdam op een rijtje.

1. Flaneer langs de grachten en bekijk de indrukwekkende architectuur. Stop zeker even bij het Bartolotti Huis aan de Herengracht 170, een grachtenpand in Hollandse Renaissancestijl met een opvallende trapgevel.

2. Dwaal langs de Oudezijds- en Nieuwezijds Voorburgwal. Hier vind je het oudste beroep ter wereld naast souvenirwinkels en gezellige cafeetjes.

3. Ga shoppen in de Negen-Straatjes voor vintagekleding en curiosa. Stap even binnen bij de Brillenwinkel en tegelijkertijd Brilmuseum voor die vlindermodelbril uit de jaren 1960.

4. Slenter over de Albert Cuypmarkt, koop sexy ondergoed en proef de heerlijkste stroopwafels van heel Amsterdam, gebakken waar je bij staat, dus verser kan niet.

Amsterdam_albert_cuyp.JPG

5. Ga opnieuw naar school in het Cannabis College en leer alles over het gebruik van hennep en cannabis. Neem een kijkje in hennepplantage in de kelder en leer mannelijke en vrouwelijke planten te herkennen.

6. Nip jenever uit een glaasje tot de rand gevuld en ontdek waar de uitdrukking in de aap gelogeerd vandaan komt.

7. Ga op chic in de PC Hooftstraat. Ontdek de laatste trends bij Louis Vuitton of de Chanelwinkel. Heb je minder te besteden ICI Paris en Douglas hebben ook een shop in deze duurste winkelstraat van Amsterdam.

8. Stap op de pannenkoekenboot en combineer een boottochtje met pannenkoeken eten.

9. Bezoek de kamer van Anne Frank waar zij haar dagboek schreef. Een bezoek aan het Anne Frankhuis is indringend en indrukwekkend.

10. Eindig je weekendje Amsterdam met een bezoek aan het Rijksmuseum en schaar je bij de menigte voor de Nachtwacht. Dit gigantische doek bracht Rembrandt roem maar geen fortuin.

Een weekend in Amsterdam is zeker niet voldoende. Plan meteen je volgende uitstapje. Amsterdam is ook heel mooi in de winter.

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video