grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam

Toerist in eigen land: een historische rondvaart in Amsterdam en bezoek aan het Anne Frank huis

Stap aan boord van een prachtige reis door de tijd in onze eigen hoofdstad! De Amsterdamse grachten zijn wereldwijd bekend om hun betoverende aanzicht, maar we mogen ook zeker de historische kant niet vergeten. Tijdens een rondvaart in Amsterdam vertellen enthousiaste schippers je alles over de eeuwenoude waterwegen. Daarnaast kom je ook nog eens op plekken die je normaliter ter voet over het hoofd ziet. Combineer je rondvaart Amsterdam met een bezoek aan het Anne Frank huis voor een uniek dagje uit in eigen land!

Vaar over eeuwenoude grachten met een rondvaart in Amsterdam
Prachtige zonnestralen tonen je het échte Mokum tijdens je rondvaart in Amsterdam: je waant je direct in het eeuwenoude ‘Amestelle damme’. Dit is de originele naam voor de stad, wat ‘dam aan de Amestelle (Amstel)’ betekent. De drie hoofdgrachten, de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht, werden tegelijkertijd gegraven tijdens een ambitieus project in de 16e en 17e eeuw, toen de stad alsmaar bleef groeien. Via de grachten konden koopmannen hun goederen van over de hele wereld op eenvoudige wijze bij de pakhuizen in Amsterdam afleveren.

Dit vijftig jaar durende project bleek direct een meesterzet te zijn. En zelfs nu, haast 400 jaar later, worden de grachten nog steeds als iconisch bestempeld. In 2010 heeft de grachtengordel zelfs een plekje veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en tegenwoordig behoort het tot een van de vele toeristische trekpleisters die ons land rijk is. Van Tokio tot aan Chicago en van Helsinki tot aan Cairo: onze grachten worden wereldwijd herkend.

Amsterdam_kinboat-rondvaart

Werp vanaf je rondvaart in Amsterdam een blik op het Anne Frank Huis
De grachten zijn natuurlijk niet de enige reden waarom Amsterdam een toeristische trekpleister is. Onder andere het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en dierentuin ARTIS trekken het hele jaar door duizenden bezoekers. Ook het Anne Frank Huis is een van de redenen waarom vele toeristen naar onze hoofdstad trekken. Vanaf een rondvaart in Amsterdam kun je het Anne Frank Huis, gelegen tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht, direct bewonderen.

Het museum, gelegen aan de Westermarkt 20, trekt jaarlijks een miljoen bezoekers en is een belangrijk historisch punt in onze stad. Een rondvaart in Amsterdam waarbij je ook een bezoek brengt aan het Anne Frank huis is een populair uitje voor wie zich helemaal onder wil dompelen in de geschiedenis van ons land.

Combineer je rondvaart in Amsterdam met een bezoek aan het Anne Frank Huis
Wil je op een unieke manier zelf de Amsterdamse grachten ontdekken, en wil je daar een stukje belangrijke geschiedenis bij? Combineer dan je rondvaart Amsterdam met een bezoek aan het Anne Frank huis! Er zijn verschillende plekken vanaf waar je je boottocht door Amsterdam kan starten, maar een rondvaart Amsterdam met opstap bij het Anne Frank huis is natuurlijk wel het makkelijkst.

Maak een echte reis door de tijd en haal alles uit je bezoek aan onze prachtige hoofdstad met KINboat, een toonaangevende aanbieder van Amsterdamse rondvaarten. In ongeveer 60 minuten vaar je door de bekende grachten van Amsterdam in een 100% elektrische sloep, waardoor je geen last hebt van geluidsoverlast. Een ervaren schipper vertelt je alle weetjes over de Amsterdamse geschiedenis, en brengt je op plekken waar andere schippers je niet naar toe brengen. Zo ontdek je tijdens je vaartocht ook een paar minder bekende parels!

Amsterdam_kinboat-grachten

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video