amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamdam masterdam

Avondrondvaart door de grachten van Amsterdam

Sluit je citytrip of dagje Amsterdam af met een avondrondvaart. De ideale manier om (voorlopig) afscheid van Amsterdam te nemen. Geniet van het uitzicht en laat de hoogtepunten van de stad aan je voorbijtrekken. Zacht kabbelend water, verlichte gebouwen en bruggen, leun achterover en laat je betoveren door de avondsfeer van Amsterdam.

Extra leuk om te doen met kaas, wijn en frisdrank. Eet je liever pizza,† boek dan de pizzarondvaart, ook met onbeperkt drankjes. Heel origineel is de combi rondvaart en toegang tot Xtracold Icebar waar alles van ijs is gemaakt behalve het bier, dat is alleen maar ijskoud.

Amsterdam_evenin_cruise_1.jpg

Avondrondvaart door de verlichte grachten van Amsterdam

Een avondrondvaart is de ultieme manier om de stad vanaf de grachten te beleven want 's avonds is Amsterdam extra sfeervol. Veel grachtenpanden en historische monumenten zijn prachtig verlicht. Op de terrasjes aan het water zitten mensen in warm kaarslicht. Toeristen hangen over de brugrailing en kijken naar de rondvaartboten die passeren. De vele boogbruggen zijn verlicht met honderden energiezuinige ledlampjes die veel meer licht geven dan gloeilampen. Het resultaat is verbluffend mooi. En de mooist verlichte brug in heel Amsterdam is de Magere Brug.†

Boek een avond- of dagrondvaart
Boeken is heel eenvoudig! Selecteer de datum en geef het aantal personen aan. Kies een Black Angus of vegetarische hamburger. Kies je de pizzarondvaart dan krijg je behalve een pizza ook een brownie en bij beide rondvaarten onbeperkt wijn, bier en frisdrank. Neem je de combi, rondvaart met Xtracold icebar dan is inbegrepen GPS audiogids, skip-the-line toegang tot de icebar en 3 drankjes en ook warme kleding omdat de icebar KOUD is. De rondvaart duurt 1,5 uur.

Klik hier en boek de pizzarondvaart

Of boek een rondvaart van 1 uur in combinatie met 3 drankjes in de XtraCold Icebar.

Klik hier en boek de combi rondvaart en Xtracold icebar

Avondcruise (of dagcruise) wat ga je zien
Om te beginnen de Magere Brug, hier op de foto en lees door onder de foto.

Amsterdam_evenin_cruise_2.jpg

Bruggen en ophaalbruggen
In Amsterdam zijn er ruim 1200 bruggen. Blauwbrug en Magere Brug zijn de rwee bekendste. De Magere Brug is waarchijnlijk de mooiste, maar zeker een van de oudste. De huidige Magere Brug is een ophaalbrug en gebouwd in 1929 en een replica van de zeventiende-eeuwse brug. Vooral 's avonds is de brug heel romantisch wanneer de brug schittert in het licht van zo'n 1200 lampjes. Alle bruggen inAmsterdam hebben een nummer. De Magere Brug is nummer 242.

VOC-schip
De Amsterdam werd in 1748 gebouwd voor de Vereenigde Oostindische Compagnie op de VOC-werf. Het schip verging tijdens een storm op de eerste reis in de buurt van Hastings aan de Engelse zuidoost-kust. Tot de lading behoorde 27 kisten zilver ter waarde van vele miljoenen guldens. De bemanning wist aan land te komen met een deel van het zilver. Het schip dat je nu ziet is een replica van de Amsterdam en gebouwd tussen 1985 en 1900. Het VOC-schip ligt aangemeerd voor het Scheepvaartmuseum en kan bezichtigd worden.

Haven van Amsterdam
De rondvaartboot glijdt door de grachten maar wanneer er een stukje over het IJ gevaren wordt, merk je de grotere golven en meer deining. Het IJ is de rivier die het centrum van Amsterdam scheidt van Amsterdam-Noord. Het IJ is druk bevaren en de cruiseboten die aangemeerd liggen zijn gigantisch. Amsterdam heeft de op drie na grootste haven van Europa, na Rotterdam, Antwerpen en Hamburg.

Architectuur van de grachtenhuizen
Overal langs de grachten staan prachtige grachtenhuizen met een glorieus verleden. De voorkant van de grachtenpanden zijn meestal smal omdat belasting werd geheven over de breedte van de voorgevel. Kijk goed omhaag en wat meteen opvalt, is de hoeveelheid veschillende gevels en gevelspitsen. Let op de hijsbalken waarmee goederen omhoog werden (en nog steeds) gehesen.

Disclaimer
De excursies worden voortdurend aangepast aan de wensen van de bezoekers. Daarom kan de beschrijving enigszins afwijken. Lees daarom altijd de productbeschrijving.

Amsterdam_evenin_cruise_3.jpg

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video