amsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdamamsterdam stopera

Poezenboot

Amsterdam is een stad voor kattenliefhebbers. Katten zitten lekker te zonnen op een bankje voor een winkel of kijken naar de wereld vanuit een bovenraam. Wanneer je zelf geen kat hebt, maar zo nu en dan er een of een paar wilt aaien, dan ga je naar 'Kopjes' het kattencafe in Amsterdam. Maar het allerleukste is om zelf thuis een kat te hebben. Ga dan vooral even langs de poezenboot en kies een jong of ouder katje om mee naar huis te nemen.

Amsterdam_poezenboot_8.jpg

Poezenboot
De poezenboot in Amsterdam is een drijvend opvanghuis voor katten, het enige kattenasiel gevestigd in een woonboot. Vondelingetjes en achtergelaten katten worden hier opgenomen en verzorgd. Het begon allemaal in 1966 met een mevrouw die op de Herengracht woonde en een moederpoes met kittens vond, die ze ging verzorgen en vertroetelen. Daarna kwam er nog een aanlooppoes, nog meer zwerfkatjes en afgedankte katten.

Haar huis werd te klein en het kattenvrouwtje besloot een woonboot voor poezen in te richten. Het kan de katten niet deren dat ze 'op het water' wonen. De poezen hebben een terras en een dakterras waar ze kunnen slapen, luieren en waar ze eten en verzorging krijgen. En zo nu en dan komen er 'vreemde' mensen naar ze kijken, ze aaien en soms mee naar huis nemen.

Amsterdam_poezenboot_(7).JPG

Kies een poes uit
Wil je zelf een poes hebben, kom dan tussen 13.00 en 15.00 uur (behalve op woensdag en zondag) even kijken op de facebookpagina. Liever zelf geen poes, adopteer er dan een. De kat blijft gewoon op de poezenboot wonen en het financiŽle steuntje dat je geeft, zorgt er voor dat de katten op de poezenboot een nog prettiger leven hebben. Aan het eind van het jaar krijgt ieder adoptiebaasje een foto van zijn of haar poes en twee keer per jaar de Poezenbootkrant, met verhalen en foto's van de katten die op de poezenboot wonen.

Adres
De Poezenboot
Singel 38.G
Amsterdam

Openingstijden
13.00 tot 15.00 uur, gesloten op de woensdag en zondag

Amsterdam_poezenboot_(2).JPG

foto's Marianne Crone en Poezenboot

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video