dam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseum

Keukenhof en de bollenstreek

Kleurrijke geometrische bollenvelden strekken zich uit tussen Lisse en Hillegom. In het hart van de bollenstreek ligt de Keukenhof, een kaleidoscoop van kleuren. De 'Big Five' zijn de tulp, de narcis, de hyacint, de iris en de krokus. De bollen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze hebben ook handelswaarde. Jaarlijks vinden zo'n kleine 4 miljard bloembollen hun weg naar het buitenland. 

Amsterdam_keukenhof_lisse_amsterdam.jpg

Zeven miljoen bollen

Ieder seizoen worden zeven miljoen bloembollen gepoot en daarmee is de Keukenhof de grootste bloementuin ter wereld. De bloemen staan in kleine bloemperken zodat hun stralende kleuren een mooi contrast vormen met het groen van de grasperken en het gebladerte van de bomen. Drie lagen bollen worden boven elkaar geplant zodat wanneer één soort is uitgebloeid de volgende rij in bloei komt te staan. De Keukenhof is een lentepark, het is alleen in het voorjaar twee maanden geopend van half maart tot half mei.

TIP: Toegangsbewijzen met datum en tijdslot zijn alleen online te verkrijgen!

Reserveer toegangbewijzen hier

15 Kilometer wandelpaden
Het park ligt op een enigszins glooiend terrein met kronkelende watertjes, vijvers met zwanen en heel veel soorten bomen. De 15 kilometer aan wandelpaden zijn zo aangelegd dat ze langs alle perken, bollentuinen, vijvers en kassen leiden. In de paviljoens worden wisselende bloemententoonstellingen gehouden. Wanneer je de beeldenroute volgt, kom je langs 150 kunstwerken.

Adres
Keukenhof
Stationsweg 166a, Lisse
De Keukenhof is open van eind maart tot begin mei

foto Pixabay

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video