dam masterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtplein

Efteling attractiepark voor hele generaties

Sprookjes bestaan en het Efteling Sprookjesbos in Kaatsheuvel bewijst dit. Dit bos is een onderdeel van het Efteling attractiepark, een perfect dagje uit voor jong en oud. Hang ondersteboven in de achtbaan en neem bochten met 70 km/u en daarna een vrije val van meer dan 30 meter. Als je durft, is er genoeg spanning te beleven in de Efteling. Zes roller coasters waaronder twee waterachtbanen en vier dark rides en nog zo'n 25 andere attracties beloven veel vermaak. De Efteling is het hele jaar open met een speciale Winter Efteling van november tot en met januari.

Amsterdam_Winter_efteling_klein_duimpje.jpg

Tickets
De Efteling is heel populair het is raadzaam om van te voren je tickets te kopen.
* Tickets worden direct geleverd
* Reserveer na het boeken je tijdslot
* Toegang tot alle attracties
* Skip-the-line entree
* Restitutie mogelijk tot een dag voor je bezoek

koop hier tickets voor de Efteling

Tip: download te Efteling app met hierop de plattegrond van het park, en real-time overzicht van de attracties met de kortste wachtrijen.

HOOGTEPUNTEN VAN DE EFTELING
Het ultieme vermaak in de Efteling zijn de achtbanen, bloedstollenden spannend. Wil je het een beetje rustiger aan doen bezoek dan het sprookjesbos ideaal voor families en kleine kinderen, maar eigenlijk is het geschikt voor alle leeftijden. Want wie wil nu niet Sneeuwwitje in de glazen kist zien liggen terwijl ze rustig ademt of Vrouw Holle sneeuw zien maken terwijl ze haar kussen uitklopt?

Amsterdam_efteling_en_vrouw_holle.jpg

HET SPROOKJESBOS
In het sprookjesbos ontmoet je tientallen beroemde sprookjesfiguren, waaronder Assepoester, Hans en Grietje en Repelsteeltje. Ook Pinocchio is aanwezig, in een interactieve ervaring wordt de kleintjes gevraagd te helpen bij het vinden van Pinocchio en zijn vader Geppeto, die zich beiden schuilhouden.

In het Sprookjesbos staat ook de Sprookjesboom, 13 meter hoog met takken en bladeren die wapperen in de wind terwijl hij sprookjes vertelt.

Anton Pieck
Het Anton Pieck Plein is een oud-Hollands stadspleintje met ouderwetse draaimolens, en standjes waar je heel veel lekkers kunt kopen. Breng ook een bezoekje aan Laafdorp, waar een bijzonder ondeugende bevolking woont, en voor een panoramisch uitzicht over het park kunt je een ritje maken met de monorail.

Amsterdam_efteling_en__baron.jpg

DE ACHTBANEN
Er zijn zes achtbanen die je hart sneller te laten kloppen.

Baron 1898 is een duikachtbaan met een vrije val van 37,5 meter in een ondergrondse mijnschacht met een snelheid van 90 km per uur. Deze attractie is zeker niet voor angsthazen...

Vogelrok is een indoor dark ride waar je met 65 km overheen vliegt. De Vliegende Hollender is zowel binnen als buiten die eindigt met een enorme plons in een meertje.

Amsterdam_efteling_en_vogel_rol.jpg

Of probeer de originele houten achtbaan met dubbele rupsbanden en strijd tegen het andere team om te winnen in de duellerende drakenachtbaan Joris en de Draak.

Als dit allemaal nog niet genoeg is, stap dan in de Halve Maen, 's werelds grootste schommelschip dat je een gevoel van gewichtsloosheid geeft.

De Fata Morgana is een (rustige) dark ride over het water, je komt langs  buurten met armoede en buurten met  rijkdom, waar een reus de kostbare edelstenen en sieraden van de sultan beschermt. Stap daarna bij een van de twee haltes op de stoomtrein voor een prachtige sightseeing tour door de Efteling.

WINTER EFTELING
Omstreeks half november verandert de Efteling in een magisch winterwonderland met duizenden fonkelende lichtjes. Warme wijn drinken bij vuurkorven en veel live-entertainment. De winter Efteling biedt een breed scala aan winterattracties, waaronder schaatsen en  een echte sneeuwglijbaan.

Wanneer de avond valt, komen de attracties tot leven. Bewonder de indrukwekkende illusies na zonsondergang en bekijk de adembenemende watershow Aquanura in het donker, waar muziek, water, vuur en licht een eenheid vormen. Tijdens het winterseizoen van de Efteling heb je keuze te over als het gaat om heerlijke, verwarmende lekkernijen. Op tal van plaatsen staan kraampjes met warme chocolademelk en stroopwafels.

Amsterdam_winter_efteling_kampvuur.jpg

EFTELING BEZOEK
Om de Efteling te bezoeken heb je een entreebewijs nodig en een time slot. De drukste dagen zijn in het weekend en de schoolvakanties.

Adres: Efteling Park, Europalaan 1, Kaatsheuvel

Openingstijden: 365 dagen per jaar van 11.00 – 18.00 uur in de winter en 10.00 – 18.00 uur in de zomer. Tijdens de weekenden in juli en augustus kunnen gezinnen zich vermaken tot middernacht.

Openbaar vervoer:
Met de trein: Amsterdam naar Den Bosch daarna bus 300, 301 of 800
Met de auto: via Utrecht dan richting ’s-Hertogenbosch, afslag Gorinchem/Breda (A27), vervolgens afslag Waalwijk (A59) en tot slot afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg nu de borden ‘Efteling’.

Volgend artikel: dagtrip Zaanse Schans, Volendam en Marken

Vorig artikel: Dierentuin Artis

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video