amsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperadam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rembrandtplein

Parkeren in Amsterdam

Gratis parkeren in Amsterdam kan bijna nergens en betaald parkeren is duur. Ook op zondag is het in het centrum van Amsterdam betaald parkeren. Wanneer je toch met de auto een dagje naar Amsterdam komt, vind je de beste en goedkoopste parkeerplaatsen aan de rand van de stad.

P+R parkeren in Amsterdam
Bij aankomst voor 10.00 uur betaal je €8 voor de eerste 24 uur, daarna €1 per 24 uur. Bij aankomst na 10.00 uur en in het weekend betaal je €1 per 24 uur. Er is wel een voorwaarde aan verbonden. Je reist met de tram, trein of bus op een ov chipkaart of gvb kaartje naar het centrum van Amsterdam. Bij het afrekenen wordt gecontroleerd of je laatste check-in in het centrum van Amsterdam was. Download hier een plattegrond met informatie over P+R en openbaar vervoer.

Amsterdam_parkeren

Parkeren op straat in Amsterdam
Het parkeertarief in de buitenwijken is €1,40 per uur, in Oud-Zuid en Oud-West €4 en in het centrum €5 per uur. Je betaalt met pinpas of creditcard. Wanneer je mobiel betaalt, betaal je de exacte parkeertijd. De tarieven in parkeergarages zijn hetzelfde als parkeren op straat.

Wielklem in Amsterdam
Wanneer de politie van mening is dat je geparkeerde auto een gevaar of hinder oplevert voor het verkeer, krijg je een wielklem of wordt je auto weggesleept. Heb je een wielklem bel dan Dienst Stadstoezicht 020 251 3322 om te horen wat de verdere gang van zaken is. Een parkeerboete bedraagt €53,90 plus één uur parkeergeld.

Parkeerbeleid in Amsterdam
Parkeren in het centrum van Amsterdam is duur. Dit weerhoudt mensen ervan om onnodig met de auto in het centrum te komen. Dit is precies de bedoeling van deze hoge parkeertarieven. Waarom zou je met de auto in het centrum willen zijn? Bezienswaardigheden in Amsterdam liggen op loopafstand van elkaar. Bovendien rijden er handige trams door het centrum die je overal brengen waar je maar wil zijn.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video