amsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdamgrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtplein

Transport van Eindhoven Airport naar Amsterdam

Eindhoven Airport is de op één na de grootste luchthaven van Nederland. Ryanair, Wizzair en Transavia landen op Eindhoven Airport. Eindhoven ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Amsterdam. Het centrum van Eindhoven is 7 kilometer ten oosten van de luchthaven.

Amsterdam_ryanair_eindhoven_airport.jpg

Wanneer je op zoek bent naar een budgetvlucht naar Amsterdam, bekijk dan ook vluchten naar Eindhoven met vaak bijzonder gunstige prijzen. Van Eindhoven zijn er vier treinen per uur naar Amsterdam Centraal.

Wizzair heeft voornamelijk vluchten naar en van oost-Europa. Transavia gaat naar een hele reeks zonbestemmingen en ook naar Salzburg en Venetie en Barcelona. Ryanair gaan naar diverse bestemmingen in Europa zoals Dublin, Londen, Milaan en Rome.

Met de trein naar Amsterdam
De halte van bus 401 is rechts van het luchthavengebouw en de bus rijdt in 20 minuten naar het station van Eindhoven. De InterCity naar Amsterdam Centraal vertrekt van spoor 5 en stopt in 's-Hertogenbosch, Utrecht Centraal en Amsterdam Amstel. De reistijd is 1 uur en 20 minuten. De eerste trein vertrekt om 05.32 en de laatste om 23.33. Er zijn twee rechtstreekse treinen per uur.

Met de bus naar Amsterdam
De Air Express Bus rijdt van Eindhoven Airport via Utrecht naar de Prins Hendrikkade vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. De reistijd is ongeveer 2 uur. Er rijden vijf tot negen bussen per dag. De eerste bus vertrekt om 09.00 (op zondag 11.00) en dan ongeveer elke twee uur.

Met de airport taxi naar Amsterdam
Taxi's rijden op de meter naar het centrum van Eindhovenen en je betaalt ongeveer €25. Naar het centrum van Amsterdam is er een vaste prijs van €140.

foto Ralph Popken @ Flickr

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video