amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdam

Kunst op Schiphol Airport

Schiphol Airport is niet saai. Als je tijd over hebt tussen incheck en vertrek zijn er voldoende mogelijkheden om de tijd prettig door te komen zonder een cent uit te geven. Voorwaarde is wel dat je naar een niet-Schengenland reist.

Amsterdam_rijksmuseum_schiphol.JPG

Rijksmuseum Schiphol

Een mini-museum met evenveel allures als de grote broer Rijksmuseum en een wisselende tentoonstelling van kunstwerken. Het museum is op de Holland Boulevard tussen pier E en F en dagelijks open van 07.00-20.00 uur. In de museumshop vind je veel kunst-gelelateerde souvenirs. Dit deel van Schiphol is alleen bereikbaar voor reizen buiten het Schengengebied.

Bibliotheek Schiphol
Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld met een eigen bibliotheek met boeken in 29 talen. Het accent ligt op Nederlandse literatuur hetzij in het Nederlands hetzij in een vertaling, verder ook boeken over Nederlandse architectuur, kunst en fotografie. De enige restrictie is dat je de boeken ter plekke moet lezen – ze worden niet uitgeleend. En wie geen zin heeft om te lezen, kijkt op een televisiescherm naar digitale foto's die een indruk van Nederland geven. De bibliotheek is 24 uur per dag open.

NEMO Schiphol
NEMO op Schiphol is net zo leuk als NEMO in Amsterdam maar dan een stuk kleiner en bestaat uit vijf interactieve opstellingen – geluidsgolven worden zichtbaar gemaakt, leg je hand op de Teslabol en je ziet prachtige lichtflitsen. De zweefspiegel doet je geloven dat je boven de grond zweeft. Ten slotte beantwoord een aantal vragen en ontdek hoe uniek je bent. NEMO Schiphol is in het Airport Park bij pier D.

Beeldende kunst Schiphol
Midden tussen alle drukte op Schiphol vind je verrassende kunstwerken. Two Incredible Snowmen van Tom Claasen heeft veel weg van twee reizigers op reuzenformaar die rug aan rug even lijken uit te puffen tussen gate E en F.

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video