amsterdam-rembrandtpleindam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stopera

Van Schiphol naar het centrum van Amsterdam

Amsterdam Schiphol Airport ligt 17 kilometer ten zuid-westen van het centrum van Amsterdam. Het Schiphol treinstation ligt onder de vertrekhal. Met de trein ben je in 15 tot 20 minuten in het centrum van Amsterdam. De trein is snel, goedkoop en de handigste manier om van Schiphol naar Amsterdam te gaan.

Amsterdam_schiphol_airport.jpg

Je hebt de keuze uit vier soorten vervoer om van Schiphol Airport naar het centrum van Amsterdam te gaan.

Trein
De trein is verreweg de handigste, goedkoopste en snelste manier om naar het centrum te gaan. Tien keer per uur is er een NS-trein (Nederlandse Spoorwegen) naar Amsterdam Centraal Station. De eerste trein vertrekt om 06.00 uur en de laatste trein om 00.28. Van 01.00 tot 05.00 rijdt er één keer per uur een nachttrein. Kaartjes koop je bij de Train Tickets & Service desk of bij de automaten bij de roltrap naar de perrons.

Bus 197
De halte van bus 197 van de maatschappij Connexxion, ook bekend als Amsterdam Airport Express, is bij bushalte B9 naast Schiphol Plaza. Deze rode bus rijdt om het kwartier en heeft haltes op het Stadionplein, Museumplein en Leidseplein. De eindhalte is Marnixstraat. Deze bus gaat niet naar het Centraal Sation. Reken op een half uur naar het Museumplein. Kaartjes koop je bij de chauffeur of bij de Connexxion Tickets & Info Schiphol in de vertrekhal. Nachtbus N97heeft dezelfde route als bus 197 en rijdt één keer per uur van 01.00-05.00 uur.

Connexxion Schiphol Hotel shuttle
De hotel shuttle bus is vooral handig wanneer je veel bagage hebt bovendien gaat dit busje direct naar verschillende hotels. Dit mini-busje vertrekt van halte A7 twee keer per uur van 06.00-21.20. De rit naar Amsterdam duurt 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. Tickets koop je bij de Connexxion desk in vertrekkhal 4.

Taxi
Een taxi vanaf Schiphol Airport naar het centrum van Amsterdam kost tussen de €45 en €50, afhankelijk van de verkeersdrukte, ben je in 30 tot 45 minuten in het centrum van Amsterdam. 

Wil je een airport transfer regelen van de luchthaven van Amsterdam naar je hotel of appartement in de stad, dan is Transferz (voorheen TaxiTender) een goede keuze. Via Transferz boek je gemakkelijk en snel een goedkope lokale taxi. Bij aankomst op het vliegveld staat de taxi klaar, de vervoerder houdt de tijd in de gaten met behulp van het opgegeven vluchtnummer. De website van Transferz heeft een uniek prijsvergelijkings- en veiling-systeem waardoor je altijd een goedkope taxi kunt vinden.
TIP: Zonder stress van en naar het vliegveld in Amsterdam? Reserveer dan vooraf een taxi via Transferz!

Boek hier een taxi vanaf Schiphol Airport

Op zoek naar een taxi van huis naar het vliegveld en weer terug? 
Je kunt online via Transferz ook een taxi boeken naar de vliegvelden Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde, Maastricht Aachen Airport, Rotterdam The Hague Airport, Antwerp Airport, Brussels Airport, Charleroi Airport, Luik Airport, Oostende Brugge Airport en bijna alle Duitse vliegvelden. Wanneer je een taxi boekt via Transferz ben je verzekerd van vervoer naar en van het vliegveld. De taxi’s die online worden geboekt rijden altijd op tijd, de chauffeurs zijn namelijk op de hoogte van alle vluchtinformatie.

Boek hier een taxi naar het vliegveld of naar huis

foto Kat Walsh @ Flickr

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video