amsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseum

Het Amsterdamse Beestenboek

Een dobberende zeehond voor Carré, een vos bij De Kleine Komedie, een bosuil in het Vondelpark: in Amsterdam zitten werkelijk overal dieren, al zie je ze niet direct. 

Remco_Daalder_Amsterdamse_BeestenboekAls je eenmaal weet op welke plekken je moet zoeken en waar je op moet letten, ontdek je een ongekend dierenuniversum in Amsterdam.

De stadsecologen wijzen in deze dierengids de weg. Vind je een drol met bovenop een soort schroefvorm? Dan is er beslist een vos langs geweest. Is Rokjesdag in aantocht? Dan kun je er zeker van zijn dat de ringslang uit zijn winterschuilplaats tevoorschijn komt.

En als dan die zonnige dagen aanbreken, kun je vaak ook de roodwangschildpad zien zonnebaden op een boomstam in het water. Je hoeft dus niet ver te reizen om op safari te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat de slechtvalk wel 340 km/u kan halen en daarmee het snelste dier ter aarde is!

Anneke Blokker, Auke Brouwer, Remco Daalder en Geert Timmermans werken als stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam. Geert Timmermans publiceerde in 1991 Haring in het IJ. Remco Daalder schreef eerder Baltsen tussen baksteen, Stadse beesten en Natuurlijk Amsterdam en ontving in 2014 de Jan Wolkersprijs.

Het Amsterdamse Beestenboek
Remco Daalder e.a.
Uitgeverij Bas Lubberhuizen, 2015
ISBN 9789059374065
€ 19,99

Bestel Het Amsterdamse Beestenboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video