amsterdam-rembrandtpleinamsterdamgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-voc

111 Plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben

111 Plekken in Amsterdam is een gids en leesboek over onbekende en verrassende plekken in Amsterdam. Met idyllische locaties voor zomergenot, bijzondere hotspots, gekke musea en bruisende broedplaatsen.    

Amsterdam_Boeken_111_plekken.jpgBas van Lier (1961) is journalist, schrijver van bedrijfsgeschiedenissen en andere opdrachtpublicaties en auteur van non-fictie voor kinderen. Zelfs voor geboren en getogen Amsterdammers kent Amsterdam vele geheimen en onbekende plekken. Verscholen hofjes in de Jordaan, de winkel van Stadshout, de Hortus van de VU, of het restaurant waar je betaalt wat je voelt: ook de doorgewinterde Amsterdammer komt met dit boek voor verrassingen te staan. Het telt 111 minder bekende en onverwachte plekken in de stad, van het Siegerpark in Zuid tot een wijngaard in Noord en van het hoogste terras in West tot de Hoge Brug in Oost.

De 111 plekken-boeken zijn de ideale gids om een specifieke stad of streek te ontdekken. Ze beschrijven steden en regio's vanuit een eigenzinnig en persoonlijk perspectief, bieden de beste insidertips en slaan andere wegen in, weg van de toeristenpaden. Met charme en humor worden buitenissige, merkwaardige en verrassende plekken beschreven en vertellen deskundige schrijvers spannende verhalen.

De boeken hebben een overtuigend en helder grafisch concept en zijn inspirerend om te lezen. De bonte mengeling van onderhoudende verhalen, eigenwijze wetenswaardigheden en sfeerrijke foto's nodigt zowel stads- en streekbewoners als toeristen uit om plekken te bezoeken die ze daarvoor nog niet kenden.

111 Plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben
Bas van Lier
Uitgeverij Thoth, 2015
ISBN 9789068686777
€ 14,95  

Bestel 111 Plekken in Amsterdam bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video