amsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamdam masterdam

Amsterdam Grachtengordel Werelderfgoed

De ANWB reisgids 'Amsterdam Grachtengordel Werelderfgoed' besteedt uitgebreid aandacht aan de bijzondere mix van historie, cultuur en ontspanning rond de grachten in Amsterdam en heeft alles in huis voor mooie wandelingen over de grachtengordel.

Amsterdam_grachten-grachtengordelWandelingen
De wandelingen in deze gids laten de architectonische en historische schoonheid zien van de Amsterdamse grachtengordel. Wandelend door dit unieke Werelderfgoed waan je je honderden jaren terug in de tijd en dat klopt. De afgelopen eeuwen is er nauwelijks iets aan de oorspronkelijke opzet van de grachtengordel gewijzigd. Te voet langs de grachtenpanden in Amsterdam wordt die historie pas goed zichtbaar.

De gids geeft veel achtergrondinformatie en wetenswaardigheden en toont een verrassende kant van de grachtengordel. De reisgids beschrijft vier themawandelingen die de architectuur en historische schoonheid laten zien van de grachtengordel in Amsterdam. Met de technische en waterbouwkundige kennis van Nederlanders door de eeuwen heen komen ook Werelderfgoed De Beemster en Stelling van Amsterdam aan bod.

Groene adressen
In de gids, tot stand gekomen in een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdan en de ANWB vind je meer dan 150 'groene' adressen in Amsterdam en omgeving, voor eten & drinken, winkelen en overnachten. Verder een handige uitneembare grote kaart met een stadsplattegrond, de metrolijnen en de routes.

Amsterdam Grachtengordel Werelderfgoed
ANWB Media, 2013
ISBN 9789018036942
€11,95  

Bestel Amsterdam grachtengordel bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video