amsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-voc

ANWB Extra Amsterdam

De ANWB Extra reisgids Amsterdam is een compacte reisgids inclusief een grote uitneembare kaart. Met tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan in Amsterdam.

Amsterdam_Boeken_ANWB_ExtraHet hoofdonderdeel van de gids vormen vijftien hoogtepunten van Amsterdam, plekken die je eigenlijk moet bezoeken om de stad optimaal te beleven, te weten:


Bij de beschrijving van ieder hoogtepunt in Amsterdam hoort een klein kaartje dat verwijst naar de grote uitneembare kaart. Ook zijn er bij de hoogtepunten andere bezienswaardigheden in de omgeving, handige adressen en leuke restaurantjes of winkels vermeld.

Daarnaast bevat de gids ook een korte inleiding over Amsterdam en de geschiedenis van de stad, andere trekpleisters en suggesties voor overnachtingen (van eenvoudig tot stijlvol), eten en drinken, winkelen en uitgaan.

De gids is ruim voorzien van kleurenfoto's. Ben je op zoek naar een andere attractie dan een van de beschreven hoogtepunten, dan moet je echt het register raadplegen. De bezienswaardigheden zijn niet per wijk beschreven, maar in de lopende tekst. Extra informatie wordt gegeven in de kadertjes tussen de teksten door. De stadsplattegronden zijn goed, de uitvouwbare kaart achterin is handig.

ANWB Extra Amsterdam
Susanne Voller & Jaap van der Wal
ANWB Media, 2017
ISBN 9789018041397
€ 11,99 (paperback)
€   6,99 (ebook English edition)

Bestel ANWB Extra Amsterdam bij bol.com

Order the ebook in English at bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video