amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleindam masterdamgrachten amsterdamgrachten amsterdam

Amsterdam in 10.000 stappen

Hannah Bakx en Roos Hamelink nemen de wandelaar in Amsterdam in 10.000 stappen mee langs de geschiedenis van de stadswijken. Want, hoe goed kennen we de stad eigenlijk?

Amsterdam_Boeken_Amsterdam_in_10.000.stappen_Hannah_BakxWaar komt de naam Volewijck vandaan? Vond je vroeger in De Pijp ook al op elke hoek een restaurant? Hoe reageerden krakers in Oud-West op de woningnood van de jaren tachtig? Van nul tot nu, van oost naar west en van noord naar zuid: Hannah en Roos gidsen je in hun sprankelende boek door heel Amsterdam.

Door in de straten om je heen te kijken ontdek je het verhaal van bekende bouwmeesters, ijverige stadsplanners en de bewoners van de stad. De tien verschillende wandelingen zijn elk ongeveer 7 kilometer lang, en zijn moeiteloos na te lopen door middel van heldere aanwijzingen. Zo wordt het wel heel makkelijk om 10.000 stappen per dag te halen, terwijl je en passant de rijke geschiedenis van de stad leert kennen.

Amsterdam in 10.000 stappen
Historische wandelingen door de stad
Hannah Bakx en Roos Hamelink
G.A. Van Oorschot B.V., 2022
ISBN 9789028221116
€19,50

Bestel Amsterdam in 10.000 stappen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video