amsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam

Lekker en ouderwets wentelteefjes eten

Wentelteefjes, een ouderwetse lekkernij en bedoeld om oudbakken brood niet te hoeven weggooien. Heel makkelijk, snel te maken en ontzettend lekker.

Amsterdam_wentelteefjes.jpg
                                       Woordenboekdefinitie: Wentelteefje – zoet broodgerecht

Ingrediënten
10 sneetjes casino witbrood, liefst oudbakken
250 ml melk
1 ei
50g boter
2 zakjes vanillesuiker of 50 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze
1. Neem een kom breek daarin het ei
2. Voeg toe de melk, kaneel en vanillesuiker of basterdsuiker en klop dit tot een luchtig eimengsel
3. Snij de korstjes van het brood
4. Wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel
5. Leg de sneetjes op een bord
6. Schenk de rest van het eimengsel over de sneetjes
7. Laat even intrekken
8. Verhit de boter in een koekepan en bak de wentelteefjes in ongeveer 5 minuten bruin. Keer halverwege zodat beide zijden mooi goudbruin worden
9. Strooi wat witte kristalsuiker over de wentelteefjes voor je ze serveert

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video