Lekker en ouderwets wentelteefjes eten
Wentelteefjes, een ouderwetse lekkernij en bedoeld om oudbakken brood niet te hoeven weggooien. Heel makkelijk, snel te maken en ontzettend lekker.
Woordenboekdefinitie: Wentelteefje – zoet broodgerecht
Ingrediënten
10 sneetjes casino witbrood, liefst oudbakken
250 ml melk
1 ei
50g boter
2 zakjes vanillesuiker of 50 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
1. Neem een kom breek daarin het ei
2. Voeg toe de melk, kaneel en vanillesuiker of basterdsuiker en klop dit tot een luchtig eimengsel
3. Snij de korstjes van het brood
4. Wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel
5. Leg de sneetjes op een bord
6. Schenk de rest van het eimengsel over de sneetjes
7. Laat even intrekken
8. Verhit de boter in een koekepan en bak de wentelteefjes in ongeveer 5 minuten bruin. Keer halverwege zodat beide zijden mooi goudbruin worden
9. Strooi wat witte kristalsuiker over de wentelteefjes voor je ze serveert