Advocaat met slagroom
Advocaat koop je bij de slijter of de supermarkt maar wist je dat het heel makkelijk is om advocaat zelf te maken? Het enige ingewikkelde is dat de advocaat au bain-marie moet worden verwarmd.
Au bain-marie
Au bain-marie is een manier om sauzen waarin vaak eieren zijn verwerkt langzaam te verhitten zodat ze niet gaan koken, want dan schift de saus. Je kunt een au bain-marie pan gebruiken maar als je die niet hebt zet je een pan met kokend water op een laag vuur. Op deze pan zet je een vuurvaste schaal. Je roert de saus door elkaar zonder dat deze aan de kook komt.
Ingrediënten
7 eieren
1 vanillestokje
500 ml brandewijn
300 g suiker
Bereidingswijze
1. Splits de eieren en gebruik alleen het eigeel
2. Doe het eigeel, suiker en de inhoud van het vanillestokje in een vuurvaste kom
3. Klop de ingrediënten tot een romig geheel
4. Plaats de kom op de pan met kokend water, draai het gas laag
5. Voeg langzaam de brandewijn toe en klop het mengsel met een garde.
6. Laat even door warmen zodat de advocaat dikker wordt, maar blijf roeren
Bewaren
Laat de advocaat afkoelen en doe het in gesteriliseerde flessen.
Flessen steriliseren
Doe een fles of flessen in een pan met kokend water en laat even doorkoken. Wanneer de flessen een beetje zijn afgekoeld, vul je ze met de advocaat. Het beste kun je flessen met een draaidop gebruiken want die kun je goed afsluiten.
Het eiwit
Wat je nu overhoudt is het eiwit. Jammer om weg te gooien en uitstekend te gebruiken voor meringues (ook heel makkelijk om te maken..).