amsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdam

Westerpark en Westergasfabriek

Westerpark betekent cultuur snuiven op het terrein van de Westergasfabriek. Deze voormalige fabriek in Amsterdam is nu een rijksmonument. In het Westerpark vind je restaurants, een bioscoop, theater en creatieve bedrijven. Hier worden evenementen georganiseerd maar hier is ook volop rust en natuur.

Amsterdam_westergasfabriek_1.JPG
Het Westerpark

Het Westerpark ligt op een half uurtje lopen van het Centraal Station in Amsterdam. In de westergasfabriek werd vanaf eind negentiende eeuw stadsgas geproduceerd dat gebruikt werd voor straatverlichting en ook voor de gasfornuizen van Amsterdammers. In 1967 werd de produktie gestaakt en een zwaar vervuild terrein bleef over. De bodem is gesaneerd en de historische gebouwen zijn gereneoveerd en nieuw leven ingeblazen.

Amsterdam_westergasfabriek_3.JPG
De Westergasfabriek
Het Westergasfabriekterrein is een broedplaats van creatieve ondernemers. Je vindt hier meerdere cultuurhuizen waaronder het Ketelhuis, een bioscoop voor de Nederlandse films. Op het terrein vinden grote en kleine evenementen plaats. Iedere eerste zondag van de maand wordt hier de Sunday Market gehouden dat een platform biedt aan ontwerpers en kunstenaars om zich aan het publiek te tonen.

In NEP Studio 1 kun je bij de live opname van De Wereld Draait Door aanwezig zijn. In Restaurant Pacific Park zit je met mooi weer op een zonnig buitenterras. Als het koud is, verzamel je rond het haardvuur en 's avonds wordt de eetzaal omgetoverd tot een danszaal. Heb je geen zin in zoveel vertier? Ga dan rustig aan de waterkant zitten en kijk naar de buurtkinderen die in het water spartelen. Met een ambachtelijk ijsje van IJscuypje of een vers gebakken broodje van de Bakkerswinkel is dit Heaven on Earth.

Amsterdam_westergasfabriek_2.JPG

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video