grachten amsterdamamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtplein

Dagkaart voor tram, bus en metro

Een dagkaart voor de tram, bus en metro in Amsterdam is heel handig wanneer je het leuk vindt om Amsterdam vanuit de tram te bekijken, wanneer je iets buiten het centrum wil bezoeken of wanneer je geen zin hebt om te lopen. Met een dag- of meerdagenkaart van GVB, het gemeentelijk vervoerbedrijf van Amsterdam, kun je onbeperkt en voor een vast bedrag de metro, bus of tram nemen. De veerponten over het IJ zijn ook inbegrepen.

Amsterdam_dagkaart_tram.jpgDagkaart voor tram, bus en metro
Ontdek Amsterdam in je eigen tempo! Kies de dag- of meerdagenkaart die bij je past: geldig van 1 tot 7 dagen. Je kunt je openbaarvervoerkaart onbeperkt dag en nacht gebruiken in de metro, de trams, de bussen en de veerponten over het IJ. Kies zelf hoeveel dagen je kaart precies geldig is. Maar let op: deze openbaarvervoerkaart is niet geldig voor regionale treinen naar en vanaf de luchthaven Schiphol.

Bestel hier dagkaart(en) voor openbaar vervoer in Amsterdam

Dagkaart voor kinderen
Kinderen van tot 4 jaar reizen gratis met de GVB openbaar vervoer. Je hoeft dus voor hen geen dagkaart te kopen. Voor kinderen van tussen de 4 en de 11 jaar oud is alleen een 24-uurdagkaart beschikbaar. Wanneer je een kaart nodig hebt die langer dan 24 uur geldig is, dan koop je meerdere 24-uur kaarten. De dagkaart is geldig vanaf het moment waarop je er voor het eerst mee incheckt.

Let op:je kunt alleen reizen met bus, tram of metro van het GVB, dus niet met Connexxion en EBS bussen!

Check in en check uit
De dag- of meerdagenkaart is geldig voor 24 uur, 48 uur, etc. en wordt geactiveerd zodra je de eerste keer incheckt. Met deze kaart moet je iedere keer dat je een ritje maakt in- en uitchecken bij het instappen en uitstappen van de tram, bus of metro.

Afhaalpunten
Er zijn meerdere plaatsen waar je je kaart kunt ophalen: * GVB Service & Tickets Centraal Station
* Schiphol Airport op busperron B15 dat is buiten en niet in Schiphol Plaza

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
13-03-2016

A.H. van den Beld | Hebben jullie ook een route, waar ik kan zien waar jullie reizen naar toe gaan. Of kan ik dit ergens op de computer vinden ? Gaat er ook een bus / tram naar het scheepvaartmuseum, Artis.

13-03-2016

A.H. van den Beld | Als ik een dagkaart koop, kan ik dan met bus, tram en metro ? en Moet ik dan een OV jaarkaart hebben ? Die van ons is net afgelopen. Rijdt de GVB door heel Amsterdam ? Ook van het centraal station naar Artis en van de Dam naar het centraal station ? Tot hoe laat kan iik s-avonds nog reizen en s-morgens. Wij worden met Valys naar Amsterdam gebracht. Waar kan ik ons dan het beste laten afzetten i.v.m. parkeerruimte / wachtruimte. I.v.m. ziekte gaan wij 2 aparte dagen, dus niet aangesloten naar Amsterdam. Moeten wij dan 2 x een dagkaart kopen ? Graag bericht terug. Mevr. van den Beld, Apeldoorn.Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video