amsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocdam masterdamgrachten amsterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseum

Met de tram, bus en metro in Amsterdam

Openbaar vervoer in Amsterdam gaat per tram, metro, bus en veerpont. Amsterdam is een compacte stad. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Toch is het leuk om een ritje in de tram te maken, terwijl je zit uit te rusten, zie je stad vanuit een gerieflijke positie. Maak het jezelf makkelijk en bestel je openbaarvervoertickets online.   

Amsterdam_openbaar_vervoer_amsterdam.JPGVoordelige openbaar vervoerkaarten:

I Amsterdam City Card
Met de I Amsterdam City Card is openbaar vervoer in Amsterdam, tram, bus en metro, gratis. Ook toegang tot 44 musea en attracties is gratis, maar niet het Rijksmuseum. Verder krijg je korting op een aantal attracties in Amsterdam.

Koop hier de I Amsterdam City Card


GVB dagkaart
Een dagkaart voor het openbaar vervoer in Amsterdam kun je krijgen voor 1 tot 7 dagen en is geldig op trams, bussen en metrolijnen van het GVB (Gemeentelijk Vervoerbedrijf). De veerponten over het IJ zijn ook inbegrepen.

Koop hier een dagkaart voor het openbaar vervoer in Amsterdam


Amsterdam & Region Dagkaart
Met deze kaart kun je Amsterdam en de omgeving van Amsterdam verkennen en is geldig voor metrolijnen, trams en bussen van GVB, Connexxion en EBS

De pont naar Amsterdam-noord is gratis. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video