grachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocamsterdamgrachten amsterdam

Rondleiding Concertgebouw Amsterdam

Niet zo'n muziekliefhebber maar je wilt wel een kijkje nemen in het Concertgebouw in Amsterdam? Dat is geen enkel probleem want het Concertgebouw organiseert rondleidingen voor toeristen. Tijdens een kijkje achter de schermen hoor je leuke details en interessante wetenswaardigheden en kom je op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Wist je dat de akoestiek van het Concertgebouw van wereldklasse is?

Amsterdam_concertgebouw.JPG
Per jaar worden er in het Concertgebouw in Amsterdam meer dan 600 concerten gegeven en niet alleen maar klassieke muziek, ook pop- en jazzconcerten komen aan bod. Het Concertgebouw is de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest en andere beroemde orkesten uit de hele wereld spelen hier ook met regelmaat. Om het Concertgebouw te bezichtigen, is het niet noodzakelijk om een concert bij te wonen.

Toeristenrondleiding in het Engels
Op zondag om 12.30 uur, maandag en vrijdag om 17.00 uur en op woensdag na afloop van het gratis lunchconcert om 13.30 uur. In juli en augustus zijn er geen lunchconcerten op woensdag. Het kijkje achter de schermen duurt vijf kwartier.

Tip: Rondleiding zonder concert
Neem een kijkje achter de schermen van het Concertgebouw. Je ziet delen van het gebouw die normaal niet open zijn voor het publiek. Koop je ticket van tevoren online dat is wel zo handig!

Boek de rondleiding achter de schermen van het concertgebouw

Robeco SummerNights rondleiding in het Nederlands
De Robeco SummerNights Concerten zijn in de maanden juli en augustus. Voorafgaand aan deze concerten in de grote zaal wordt een rondleiding in het Nederlands gegeven. Tegelijk met je concertkaartje kun je de rondleiding bespreken (bovenop de kosten voor het concertkaartje).

Rondleiding met zondagochtendconcert in het Nederlands
Kaartjes voor deze rondleiding zijn alleen te koop in combinatie met een kaartje voor het zondagochtend-concert.†
Kaartjes voor de rondleidingen kunnen alleen telefonisch besteld worden.†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video