grachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdam-winter-vocdam masterdamgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rembrandtplein

Electric Ladyland

Electric Ladyland is geen gewoon museum in Amsterdam. Zodra je binnenstapt, ben je onderdeel geworden van een fluorescerende wereld. Nick Padalino, de eigenaar, noemt zijn museum partipicerende kunst. Een bezoek aan dit piepkleine museum brengt je terug naar de tijd toen Flower Power hoogtij vierde in Amsterdam.

Amsterdam_electric_ladyland_1.jpg

Flower Power

Een bezoekje aan Electric Ladyland in Amsterdam is een bijzondere, bijna buitenaardse ervaring. Je loopt naar beneden met zachte sloffen over je schoenen (zoals vroeger in Oost-Europese musea) en je komt in een wereld die je doet denken aan de Flower Power van de jaren 70 van de vorige eeuw. Je hebt geen party drugs nodig om binnen te treden in de wereld van psychedelische kunst en muziek want eenmaal beneden wordt je omringd door buitenaardse vormen die rechtstreeks uit een science fiction film lijken te zijn ontsnapt.†

Zwart licht
Wanneer het zwarte licht aangaat, lijken deze vormen tot leven te komen en beginnen te gloeien. Onooglijke brokjes steen lichten groen op wanneer ze worden beschenen met ditzelfde licht. De collectie bestaat uit een groot aantal fluorescerende mineralen die gaan stralen en schitteren wanneer ze worden beschenen met UV licht. In het interactieve gedeelte kun je lichtknoppen aan- en uitdoen, telkens met een ander visueel resultaat. Niets is saai in dit unieke museum waar alles draait om fluorescerende kunst.

Adres
Electric Ladyland
Tweede Leliedwarsstraat 5
Amsterdam

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 13.00-18.00 uur

foto Marianne Crone

Electric Ladyland

Interview met Nick Palalino, eigenaar van Electric Ladyland die vertelt wat fluorescent kunst is en wat er te zien is in zijn museum.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video