amsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamdam masterdamamsterdam stopera

Het geheugen van Amsterdam

Het Amsterdam Museum is het geheugen van de geschiedenis van de stad. Een geheugen dat uit ongeveer 80.000 voorwerpen bestaat, tentoongesteld in een historisch gebouw – het Burgerweeshuis. Beleef Amsterdam in vogelvlucht! De Verenigde Oost-Indische compagnie maakte Amsterdam rijk, Rembrandt maakte de stad beroemd en wiet en de Wallen zorgden ervoor dat de stad berucht werd. 

Let op: Het Amsterdam Museum wordt verbouwd en verhuist tijdelijk naar de Hermitage, Amstel 51, Amsterdam. De heropening staat gepand in 2025.


TIP:
boek je ticket voor het Amsterdam Museum van tevoren online!

Boek online een ticket voor het Amsterdam Museum

Amsterdam_Amsterdam_Museum

Het Museum
Het Amsterdam Museum, voorheen het Amsterdams Historisch Museum, vertelt het verhaal van de stad Amsterdam – een plattegrond van Amsterdam in de Middeleeuwen, de Dam zoals Breitner hem schilderde, de Anatomische Les van Dr Deijman, beroemd geworden door Rembrandt, en de witkar, de eerste electrische auto in Amsterdam.

Amsterdam_Museum

Het gebouw
Het gebouw dateert uit de zestiende eeuw en was in gebruik als burgerweeshuis tot 1960. Alleen Amsterdamse weeskinderen werden hier opgenomen. Aanvankelijk leerden de jongens een ambacht en de meisjes kregen les in handwerken. In de twintigste eeuw gingen de kinderen gewoon naar een school en daarna naar het middelbaar onderwijs. Links van de ingang aan de Kalverstraat is de binnenplaats voor jongens. In de St-Luciensteeg is een poort met daarboven het wapen van de stad Amsterdam. 

Amsterdam_Amsterdam_Museum

Adres
Amsterdam Museum
Twee bezoekersingangen: Kalverstraat 92 en Sint Luciensteeg 27
Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks van 10.00-17.00 uur.

foto's Albert van den Boomen


Amsterdam_Amsterdam_Museum-museumcafe

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video